Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

ES Grieķijai atņem balsošanas tiesības

Eiropas Savienība (ES) atņēmusi Grieķijai tās balsošanas tiesības nākamajā mēnesī paredzētā nozīmīgajā sanāksmē, vēsta Telegraph.co.uk.

ES dalībvalstu finanšu ministru padome norādījusi, ka Grieķijas valdībai līdz 16.martam nepieciešams ievērot visas taupības pasākumu prasības, pretējā gadījumā valsts varētu pavisam zaudēt kontroli pār tās nodokļu un tēriņu politikām.

Telegraph pauž viedokli, ka, zaudējot balsošanas tiesības, Grieķija piedzīvojusi lielāko pazemojumu, kādu jebkad nācies ciest kādai no ES dalībvalstīm.

Savukārt, ja Grieķijai neizdosies pildīt tai noteiktās prasības, ES pati īstenos Grieķijas budžeta samazināšanas pasākumus Lisabonas līguma ietvaros.

Lai arī ES lēmums atcelt Grieķijai balsošanas tiesības vienā sanāksmē nevieš kādas praktiskas izmaiņas, tas iezīmē konstitucionālu pavērsiena punktu un liecina par suverenitātes zaudēšanu, norāda Telegraph.

Turklāt daļa Vācijas amatpersonu ir aicinājusi Grieķijai aizliegt balsot visos ES jautājumos, kamēr valsts nav pārvarējusi savas finanšu problēmas.

Tajā pašā laikā ES vēl joprojām atsakās izpaust sīkāku informāciju par paredzēto palīdzības sniegšanu Grieķijai, lai arī Eirogrupas vadītājs Žans Klods Junkers devis mājienu, ka ministri jau ir vienojušies par atbalsta mehānismu, ja rastos šāda nepieciešamība. Paredzams, ka Grieķija varētu saņemt divpusēju aizdevumu no eirozonas valstīm.

Tāpat Junkers uzsvēra, ka ierosinājumi saņemt finansiālu palīdzību no Starptautiskā Valūtas fonda ir absurdi un iedragātu eirozonas uzticību.

Kā ziņots, Grieķijai budžeta deficītu, kas patlaban veido 12,7% no iekšzemes kopprodukta (IKP), nākošo trīs gadu laikā nepieciešams samazināt līdz 3% no IKP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits