Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

ES samazina eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozi nākamajam gadam

Eiropas Savienība (ES) trešdien samazināja eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozi nākamajam gadam līdz 0,1%, salīdzinot ar iepriekš prognozēto 1% pieaugumu. ES izdotajā rudens ekonomikas prognozē norādīts, ka ekonomiskā izaugsme eirozonā atsāksies 2014. gadā, kad gaidāms 1,4% pieaugums.

"Eiropa piedzīvo sarežģītu makroekonomikas sabalansēšanas procesu, kas ilgs kādu laiku," pavēstīja ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs Oli Rēns, norādot uz pakāpenisku atveseļošanos no nākamā gada sākuma. "Mūsu prognozes norāda uz to, ka Eiropas izaugsmes izredzes no nākamā gada sākuma pakāpeniski uzlabosies. Svarīgākie politiskie lēmumi ir ielikuši pamatus uzticības nostiprināšanai. Saspīlējums tirgos ir mazinājies, tomēr tas nav iemesls ieslīgt pašapmierinātībā. Eiropai jāturpina apvienot stabilu fiskālo politiku ar strukturālajām reformām, lai radītu priekšnoteikumus ilgtspējīgai izaugsmei un tādējādi panāktu, ka samazinās šobrīd nepieņemami augstais bezdarba līmenis," sacīja komisārs.

ES lēš, ka bezdarba līmenis eirozonā šogad sasniegs 11,3%, bet nākamgad palielināsies līdz 11,8%, pirms samazināsies līdz 11,7% 2014. gadā. Bezdarba pieaugums skaidrojams ar vāju iekšzemes pieprasījumu, ņemot vērā valdību īstenotos taupības pasākumus, lai stabilizētu to ekonomikas. Rēns norādīja, ka bezdarba pieaugums varētu negatīvi ietekmēt panākto progresu finanšu tirgos, kur spiediens uz valdību aizņemšanās izmaksām pēdējo mēnešu laikā ir mazinājies.

ES arī prognozē, ka visa bloka ekonomika šogad samazināsies par 0,3%, bet nākamgad palielināsies par 0,4%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits