Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ES: Sociālie tīkli panākuši progresu naida runas apkarošanā

Četras lielās sociālo mediju platformas, kas parakstījušais Eiropas Savienības (ES) naida runas apkarošanas rīcības kodeksu, panākušas progresu attiecībā uz nelikumīgo materiālu dzēšanu, piektdien atzina Eiropas Komisija (EK).

Uzņēmumi, kas atbalstījuši kodeksu - Facebook, Twitter, YouTube un Microsoft - izdzēsuši 70% satura ar nelegālu naida runu, par ko tie tikuši informēti sešu nedēļu ilgā izmēģinājuma laikā.

No 6.novembra līdz 15.decembrim veiktā monitoringa izmēģinājuma rezultāti liecina par progresu, salīdzinot ar 2017.gada maiju, kad izdzēsti tika 59%.

Šī izmēģinājuma laikā organizācijas visā ES informējušas par to, kādas bijušas sekas, kad tās ziņojušas par naida runas gadījumiem četriem iesaistītajiem uzņēmumiem.

"Tagad ir pierādījies, ka rīcības kodekss ir noderīgs instruments, lai vērstos pret nelegālu saturu ātri un efektīvi," sacīja ES patērētāju aizsardzības komisāre Vera Jourova.

Arī Google+ un Instagram nolēmuši parakstīt ES iniciatīvu, viņa piebilda.

Top komentāri

reptilis
r
Nu,re cenzūra darbībā:)))....Patiesības Ministrija....,ja ,kāds nedomā,kā es,tad viņš ir naidīgs pret mani un viņš ir jāizdzēš....Vācijas notikumi Ķelnē....migrantu noziegumi Zviedrijā...Francijas islamizācija...par to visu cilvēki uzzināja no sociālajiem tīkliem....tagad būs baumas....,kā PSRS - tur taču arī viss bija forši - lidmašīnas nekrita...migrantu nebija...katastrofu nebija....skaisti....,bet debīlisms laikam jānoved līdz galam - lai visa šitā politkorektuma šļura uzssprāgst .
Neslāvs
N
Latvijā okupantu naids pret latviešiem ir legāls un sociālajos tīklos atbalstāms.
pa
p
Eiropā un ASV liberāļi par naida runu nosauca visu savu opozīciju. Nožēlojami, ka šie sociālie tīkli iesaistās politikā. Liekulība tur ir visaugstākajā līmenī. Viņi savu cenzūru pārdod visiem. Ķīnai, Irānai, droši vien arī Krievijai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits