Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ES sola 30 miljonus eiro palīdzībai rohindžiem

Eiropas Komisija (EK) solījusi piešķirt 30 miljonus eiro palīdzībai rohindžu bēgļiem.

"Rohindži ir pelnījuši ne mazāk, kā visi citi cilvēki pasaulē. Viņi ir pelnījuši nākotni. Mums ir morālais pienākums dot šiem cilvēkiem cerību," paziņoja Eiropas Savienības (ES) humānās palīdzības un krīžu kontroles komisārs Krists Stiljanids.

EK palīdzībai atvēlētā nauda tiks izlietota, lai sagādātu bēgļiem ūdeni, pārtiku, nodrošinātu medicīnisko aprūpi, izglītību un citas svarīgākās lietas.

ES kopā ar Kuveitu Ženēvā noorganizējušas palīdzības konferenci rohindžiem.

Vardarbības dēļ no Mjanmas uz Bangladešu kopš augusta aizbēguši vairāk nekā 600 000 rohindžu, liecina ANO dati.

Rohindži sāka masveidā bēgt no Mjanmas, kad armija 25.augustā uzsāka kampaņu pret rohindžu musulmaņu nemierniekiem Rakhainas štatā.

ANO izmeklētāji ir apstrīdējuši Mjanmas oficiālo versiju, ka drošības spēku operācijas sākās pēc rohindžu nemiernieku uzbrukumiem policijas posteņiem Rakhainas štatā augusta beigās. Minot pierādījumus, ANO ziņojumā, kas tika publiskots oktobra sākumā, secināts, ka šīs "tīrīšanas operācijas" sākušās jau augusta sākumā.

Top komentāri

reptilis
r
....atslēgas vārds ir - musulmāņu nemierniekiem:)))...,kuri ,protams,nav nekādi rohindži,kuri ir migranti Mjanmas valstī....,jo rohindži taču nevar būt teroristi....vai var būt ? ...un musulmāņi taču visi ir cietēji! Viņi ir tādi paši ""apspiestie"",kā mums PSRS laikā sabraukušie pārkrievotie PSRS pilsoņi,kuri mītiņo par krievu valodu,kā otro valsts valodu....,kura jau de fakto tāda ir.
eiropists
e
Ar kadam tiesibam ES vadiba skiezas un izdala ES pilsonu nopelnito naudu, ja Latvija pensionari dzivo bada, nabadziba 27, gadus un sanem niecigas 70- 300 eiro/menesi niecigas pensijas, ja latvija minimala alga ir nieka 380 eiro/menesi, pirms nodoku nomaksas?
ta nu gan
t
No cita raksta tepat blakus "Militāristu represijas pret rohindžām sākās pēc tam, kad 25. augustā ar nažiem un pašdarinātiem spridzekļiem bruņojušies rohindžu nemiernieki uzbruka armijas bāzei un vairāk nekā 30 policijas posteņiem Rakhainas provincē Mjanmas rietumos. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās grupējums Arakanas (Rakhainas) rohindžu atbrīvošanas armija (ARSA), kas paziņoja, ka tās mērķis esot aizsargāt rohindžu minoritāti pret varasiestāžu īstenotu diskrimināciju." Visas problēmas sākas no mākslīgas tautu sajaukšana jeb multikulturālisma. Ceru, ka pieminētie 30 miljoni nenozīmēs kārtējo welcome vilni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits