Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
ES augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni un Irānas ārlietu ministrs Džavads Zarifs pavēstīja, ka valstis vēl strādā pie tehniskajām detaļām

ES veidos maksājumu sistēmu, lai turpinātu tirdzniecību ar Irānu

Eiropas Savienība (ES) otrdien paziņoja, ka tās dalībvalstis izveidos maksājumu sistēmu, lai ļautu naftas kompānijām un uzņēmumiem turpināt tirgoties ar Irānu un izvairīties no sankcijām pēc ASV izstāšanās no Irānas kodolvienošanās.

Irāna un ES paziņoja par nepakļaušanos ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijai pēc augsta līmeņa sarunām ANO atlikušo Irānas kodollīguma slēdzēju starpā.

Kā teikts valstu paziņojumā, tās ir apņēmušās "aizsargāt savu saimniecisko subjektu brīvību veikt likumīgu uzņēmējdarbību ar Irānu".

Tā kā globālajā tirdzniecībā dominē ASV un dolārs, jaunais mehānisms "atvieglos maksājumus, kas attiecas uz Irānas eksportu (ieskaitot naftu) un importu, kas palīdzēs saimnieciskajiem subjektiem veikt likumīgu uzņēmējdarbību ar Irānu".

ES augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni un Irānas ārlietu ministrs Džavads Zarifs pavēstīja, ka valstis vēl strādā pie tehniskajām detaļām.

"Praksē ES valstis izveidos juridisku personu, lai atvieglotu likumīgus finanšu darījumus ar Irānu un tas ļaus Eiropas kompānijām turpināt tirdzniecību ar Irānu atbilstoši ES likumiem un var būt atvērta citiem partneriem pasaulē," pavēstīja Mogerīni.

Viņa norādīja, ka atlikušie Irānas kodolvienošanās slēdzēji – Lielbritānija, Ķīna, Francija, Vācija un Krievija – arī saglabā savu apņemšanos atbalstīt Irānu civilās atomenerģijas jomā.

 

Top komentāri

hmm
h
Kas ir Eiropas Savienība? Tie ir tie, kas būvē nordstrīmus ar Putinu, ieplūdina imigrantus Eiropā un sadarbojas ar Irānas teokrātiju.
ta nu gan
t
Vajag, vajag tirgoties, lai irāņiem ir nauda. Kad irāņiem būs nauda, vēl arī urānu varēsiet pārdot- atkal bizness. Dienas nīstais Trams kā zināms, ir liels Izraēlas draugs. Savukārt Irāna neslēpj savu vēlmi Izraēlu iznīcināt. Kāds tur brīnums, ka Trams atcēla islamista Baraka Huseina Obamas noslēgtos Irānu atbalstošos līgumus. Nekas, Eiropa to izlabos. Tā pat kā Eiropai nav problēmu atbalstīt agresorvalsti Krieviju, kāpēc lai nedotu iespēju Irānai veidot savu kodolprogrammu- kodolieroči taču karā ir visefektīgākie.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits