Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Francija: Intervence Mali ar mērķi padzīt islāmistus sāksies dažu nedēļu laikā

Āfrikas valstu intervence Mali, lai no valsts ziemeļiem padzītu islāmistu kaujiniekus, varētu sākties dažu nedēļu laikā, otrdien apliecināja Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns. "Tas ir nedēļu jautājums - nevis mēnešu, bet nedēļu", telekanālam France 2 sacīja ministrs, islāmistu kaujinieku patlaban kontrolētos Mali ziemeļus dēvējot par "teroristu rezervātu".

Ledriāns no jauna uzsvēra, ka Francija "nesūtīs karaspēku", kas tieši piedalītos operācijās, bet gan sniegs "loģistikas palīdzību" un palīdzēs plānošanā. Ir jāievēro ANO vadlīnijas, kas noteiktas šādiem soļiem, uzsvēra ministrs.

ANO piektdien noteica 45 dienu termiņu intervencei, norādot, ka šajā plānā vajadzētu ietvert "paredzētā karaspēka iesaistīšanas līdzekļus un nosacījumus, konkrēti - koncepciju attiecībā uz operācijām", nepieciešamo personālu un izmaksu aprēķinu. Dokumentā, kuru pamatā sastādījusi Francijas puse, Mali valdība un "Mali nemiernieku grupējumi", kas kontrolē ziemeļus, mudināti "iesaistīties, cik vien drīz iespējams, saturīgā sarunu procesā ".

Pēc martā notikušā visai haotiskā puča varu Mali ziemeļos pārņēmuši trīs kaujinieku grupējumi - Al Qaeda islāma Magribā (AQIM), Rietumāfrikas vienotības un džihāda kustība (MUJAO) un Ansar Dine (Islāma aizstāvji). Šie grupējumi Mali ziemeļos ieviesuši brutālu islāma likumu - šariata - formu, un tie vēlas to ieviest visā Mali.

Rietumāfrikas valstis gatavojas uzsākt intervenci Mali ziemeļos, lai islāmistu kaujiniekus no turienes padzītu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits