Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Francija sāk skarbu cīņu pret nelegālu failapmaiņu

Francija sākusi bargu cīņu interneta pirātisma apkarošanā, izsūtot brīdinājumus ap 650 tūkstošiem valsts iedzīvotāju. Tajos cilvēki aicināti pārtraukt nelegālo failapmaiņu, pretējā gadījumā draudot tiem atvienot interneta savienojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Francijas interneta pirātisma apkarošanas likumi, kas ir vieni no bargākajiem visā Eiropā, paredz, ka pēc trešā brīdinājuma pārkāpējam var piespriest 1500 eiro (1054,21 lats) lielu soda naudu vai uz mēnesi pārtraukt interneta savienojumu. Otro brīdinājumu saņēmuši jau 44 tūkstoši franču, taču «riska zonu» - trešo brīdinājumu - sasnieguši jau 60. Tos apciemos īpaši izmeklētāji, kas pētīs pārkāpuma iemeslus un lems, vai lieta nododama prokuratūrai.

Francija vēršas pret tiem interneta lietotājiem, kas aizraujas ar failu, piemēram, mūzikas, filmu vai spēļu, apmaiņu vienādranga tīkla jeb peer-to-peer apmaiņas programmās. Pārkāpumus kontrolē 2010. gada janvārī izveidota speciāla komiteja HADOPI, kas pirmos brīdinājumus izsūtīja jau pagājušā gada oktobrī. HADOPI vadītāja Marī Fransuāza Marē Francijas televīzijas kanālam TF1 uzsvēra, ka izsūtītās vēstules kalpo kā iebiedēšanas līdzeklis. Tomēr viņa norādīja, ka daļa nelegālo failapmaiņas cienītāju sākuši izmantot citas tehnoloģijas, lai turpinātu likumpārkāpumus un izvairītos no soda. HADOPI to priekšā ir bezspēcīga, jo likums ļauj ierobežot cilvēku darbību tikai vienādranga failu apmaiņas tīklos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits