Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Francijas pilsētās notiks demonstrācijas pret antisemītismu

Vairākās Francijas pilsētās otrdien paredzētas demonstrācijas pret antisemītismu.

Starp ļaudīm, kas grasās iziet ielās, lai protestētu pret Francijā pieaugošo antisemītisko incidentu skaitu, ir arī izglītības ministrs Žans Mišels Blankē un valdības preses sekretārs Benžamens Grivo.

Par savu nolūku piedalīties demonstrācijā paziņojusi arī Eiropas lietu ministre Natalī Luazo, norādot, ka jācīnās pret "lepru, kas pārņem Eiropu".

Gājienā plāno piedalīties arī bijušais prezidents Fransuā Olands, ekspremjers Bernārs Kaznēvs un kādreizējais Parīzes mērs Bertrāns Delano.

Galēji kreisās partijas "Nepakļāvīgā Francija" līderis Žans Liks Melanšons arī paziņojis, ka piedalīsies demonstrācijā.

Tikmēr prezidents Emanuels Makrons nepievienosies protestētājiem, taču trešdien uzstāsies ar runu Francijas Ebreju institūciju pārstāvju padomes (CRIF) rīkoto ikgadējo vakariņu laikā.

Līdztekus Parīzei demonstrācijas plānotas arī Nicā, Strasbūrā, Mecā, Po, Lillē, Tūrā, Limožā, Valansā, Perpiņānā, Marseļā, Kānā, Sentetjēnā un Aviņonā.

Pērn antisemītisko incidentu skaits Francijā pieaudzis par 74%, un iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs atzinis, ka "antisemītisms izplatās kā inde".

Top komentāri

welcomists
w
Par "lepru, kas pārņem Eiropu" atbild Merkele.
skats no malas 1
s
Tas ir tikai kārtējais mēģinājums glābt ierindnieku Makronu. Visi Francijas (un ne tikai Francijas) “krīzes menedžeri” jau trīs mēnešus mēģina apturēt protestus pret Makronu. Sākumā uzsvars tika likts uz vardarbību: demolētāji tika laisti demonstrāciju vietās un filmēti tuvplānā netraucēti aplaupām veikalus. Cerēja, ka šāda vardarbība var mazināt franču atbalstu protestiem. Nepalīdzēja, franču nepatika pret Makronu pieaugusi vēl vairāk. Tad tika izgudrots jauns termins “makronofobija” pēc analoģijas ar ksenofobiju, homofobiju, islāmofobiju. Cerēja, ka franči nokautrēsies un negribēs būt “fobi”. Nepalīdzēja, rezultāts bija pretējais – nepatika pāraugusi naidā pret Makronu, 84% franču atbalstīja protestus. Makrons bija spiests atcelt degvielas nodokļa celšanu, elektroenerģijas nodokļa (franču OIK) celšanu, gāzes nodokļa celšanu un palielināt minimālo algu par 100 eiro. Nepalīdzēja. Franči bija apņēmības pilni turpināt. ...
skats no malas 2
s
… Tad tika nolemts rīkot demonstrāciju Makrona atbalstam. Gatavoja mēnesi, bet atbalsts bija tik zems, ka nācās pat pārcelt uz vēlāku laiku. Un franči šo cirku tā arī uztvēruši – cirks. Tad tika sāktas “Lielās debates” – Makrons braukā pa Franciju, satiek sev lojālus pašvaldību vadītājus milzīgu policijas spēku aizsardzībā. Ja Makrona runu (paceļot minimālo algu) skatījās 23 miljoni franču, tad pirmo debati skatījās vien 1,2 miljoni, bet turpmākās debates neskatās gandrīz neviens. Franči to uztver kā pirmsvēlēšanu kampaņu pirms Eiroparlamenta vēlēšanām par nodokļu maksātāju naudu. Tad pēkšņi sāka strauji pieaugt policijas ievainoto un sakropļoto protestētāju skaits (ar lodi izsista acs, ar sprādzienu norauta plauksta). Laikam kāds gribēja protestētājus iebiedēt šādā veidā. Bet franči ir sākuši protestēt pret policijas vardarbību. Pat ES ir nosodījusi demonstrantu kropļošanu. ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits