Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Francijas veselības ministrs: 5% slimnīcās esošo Covid-19 pacientu ir viltots sertifikāts

Francijas veselības ministrs Olivjē Verāns paziņojis, ka 5% slimnīcās nonākušo Covid-19 pacientu ir viltoti vakcinācijas sertifikāti.

"Viltots sertifikāts nogalina, tāda ir realitāte," uzsvēra ministrs.

Uzrunājot Francijas parlamenta deputātus, Verāns teica, ka 5% Francijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu ir viltoti sertifikāti, kas apliecina, ka viņi it kā ir sākuši vai pabeiguši vakcinācijas kursu.

Zinātniski ir pierādīts, ka pilns vakcinācijas kurss un balstvakcīnas saņemšana nepasargā no inficēšanās ar Covid-19, tomēr tā samazina smagas slimības gaitas iespējamību.

To apliecina arī Francijas Veselības ministrijas jaunākie dati. Decembrī apkopotā informācija liecina, ka nevakcinētiem cilvēkiem salīdzinājumā ar pilnībā vakcinētiem un balstvakcīnu saņēmušiem cilvēkiem ir 38,22 reizes lielāka iespēja nonākt slimnīcā pēc pozitīva Covid-19 testa saņemšanas.

Līdz 19.decembrim apkopotie dati rāda, ka nevakcinēti ir 22,4% Francijas iedzīvotāju, tomēr slimnīcu intensīvās aprūpes nodaļās nevakcinētie Covid-19 pacienti sastāda 62,1%.

Neoficiālie dati liecina, ka pat 80% intensīvās aprūpes nodaļās esošu Covid-19 pacientu nav vakcinēti. Piemēram, kādā Marseļas slimnīcā ārsti paziņojuši, ka 90% intensīvās aprūpes pacientu nav vakcinēti.

Veselības ministrs Verāns 27.decembrī žurnālistiem pavēstīja, ka 80% Covid-19 pacientu intensīvās aprūpes nodaļās nav vakcinēti pret vīrusu, bet no pārējiem 20% gandrīz 90% pacientu bijušas imūnsistēmas problēmas.

Francijas oficiālie dati, kas publicēti decembrī, liecina, ka nepotētiem cilvēkiem ir četras reizes lielāka iespējamība nomirt no Covid-19 nekā cilvēkiem, kuri ir vakcinēti un saņēmuši balstvakcīnu. Tomēr statistika pilnībā neatspoguļo vakcīnu ietekmi, jo līdz decembra vidum Francijā balstvakcīnu galvenokārt bija saņēmuši tikai tie, kas sasnieguši vismaz 65 gadu vecumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits