Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Francūži vairāk paļaujas uz Merkeli, nevis Sarkozī

Kā liecina pēc Francijas laikraksta "Le Parisien" pasūtījuma veiktās aptaujas rezultāti, Francijas pilsoņi vairāk sliecas uzticēties nevis savam prezidentam Nikolā Sarkozī, bet gan Vācijas kanclerei Angelai Merkelei.Pētījuma centra "Harris Interactive" veiktās aptaujas gaitā respondentiem vaicāts, uz ko viņi pirmkārt paļaujas finanšu krīzes apstākļos, vēsta laikraksts "Le Monde".

48% aptaujāto atbildējuši - lai izvairītos no jaunas finanšu un ekonomiskās krīzes, viņiem, pirmkārt, jāpaļaujas pašiem uz sevi.Nedaudz mazāks atbalsts ir Vācijas kanclerei Merkelei, uz kuru paļaujas 46% aptaujāto francūžu.41% paļaujas uz Starptautisko Valūtas fondu, 39% saglabājuši ticību uzņēmējiem, bet 36% paļaujas uz Eiropu kopumā. Prezidentam Sarkozī un pašu valdībai uzticas vien 33% aptaujāto.Cilvēku un institūciju sarakstā, kam francūži uzticas vismazāk, iekļuvuši biržas mākleri (6%), bankas (17%) un reitingu aģentūras (17%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits