Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gandrīz visi ES līderi esot par otru Brexit referendumu

Eiropas Savienības (ES) līderu vidū valda gandrīz vienprātīgs atbalsts vēl viena referenduma noorganizēšanai par Lielbritānijas dalību ES, ceturtdien paziņojis Maltas premjerministrs Džozefs Muskats.

"Mēs vēlētos, lai notiek gandrīz neiespējamais, lai Lielbritānijai ir vēl viens referendums," intervijā radio BBC sacīja Muskats.

"Es domāju, ka vairums no mums priecātos par situāciju, kurā britu tautai būtu iespēja novērtēt lietas perspektīvā, redzot, par ko ir panākta vienošanās, redzot iespējas, un tad izlemt reiz par visām reizēm," sacīja Muskats.

Līdzīgu viedokli pauda arī Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs, kurš sacīja, ka atbalstīs vēl vienu Brexit referendumu Lielbritānijā.

Babišs piebilda, ka viņu šokējis britu lēmums 2016. gada jūnijā notikušajā referendumā, un viņš nevēlas Lielbritānijas izstāšanos no bloka. Viņaprāt, būtu jāsarīko atkārtots referendums un, iespējams, cilvēki līdz tam būs pārdomājuši.

"Jo tad mēs atrisināsim problēmu pavisam ātri," viņš piebilda.

Līdz Lielbritānijas aiziešanai no ES palikuši aptuveni seši mēneši. Kampaņa par vēl vienu referendumu, ko atbalsta centriski noskaņotie politiķi, ieguvusi arī lielu finansiālu atbalstu, tostarp to atbalsta arī ASV miljardieris Džordžs Soross.

Taču Lielbritānijas valdība iebilst pret atkārtotu referendumu. Opozīcijā esošie leiboristi arī to neatbalsta, bet nav arī kategoriski noraidījuši.

Pret Brexit vērstā kampaņa Labākais Lielbritānijai ( Best for Britain) uzskata ka, Maltas un Čehijas premjerministru izteikumi liecina, ka Lielbritānijai vēl ir laiks uzklausīt tautu, lai pārliecinātos, vai izstāšanās no ES tiešām ir tas, ko viņi vēlas.

"Pienācis laiks dot tautai - nevis politiķiem - pēdējo vārdu par Brexit," paziņoja Best for Britain izpilddirektore Eloiza Toda.

 

Top komentāri

jautājums
j
"Gandrīz visi ES līderi esot par otru Brexit referendumu". - Kurā valstī rīkos referendumu šoreiz? Gandrīz visās?
ļuļa
ļ
bet kas interesē britus, izskatās, ka nevienu neinteresē. galvenais nepieļaut brexitu.
Čerčils
Č
Tie politiķi savā jampampiņizmā ir neārstējami. Un ja UK tauta arī otrajā par Brexit...būs trešais ? Kamerūns jau vienu labu pird-ral-lā teātri izcepa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits