Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Gazprom gāzes piegādes Eiropai samazinājušās vairāk nekā uz pusi

Krievijas gāzes monopolists Gazprom atklājis, ka Ukrainas eksporta gāzesvadu noslēgšanas dēļ Eiropa no tā saņem tikai ap 200 miljoniem kubikmetru dienā paredzēto 430 miljonu vietā. "Mēs nevaram sūtīt gāzi caur Ukrainu," Reuters sacīja uzņēmuma pārstāvis Aleksandrs Medvedevs. "Viņi apgalvo, ka mēs nesūtām viņiem gāzi, bet mēs to fiziski nevaram izdarīt, jo viņi ir slēguši visus gāzesvadus un kompresoru stacijas," norādīja A.Medvedevs. Tā vietā palielināti gāzes sūtījumi caur citiem gāzesvadiem, taču caur tiem neesot iespējams pārpumpēt visu nepieciešamo gāzes apjomu.

Gazprom arī norādīja, ka ceturtdien Briselē uzņēmuma vadība tiksies ar Eiropas Komisiju un Eiropas Parlamentu, lai kopīgi spriestu par krīzes atrisināšanas iespējām. Sarunas ar Ukrainas enerģētikas uzņēmumu Naftogaz nav plānotas, jo tas jau divas dienas nav sazinājies ar Maskavu, norādīja A.Medvedevs. Iepriekš Naftogaz vadītājs Oļehs Dubina žurnālistiem gan apgalvoja, ka ceturtdien dosies uz Maskavu, lai tiktos ar Gazprom vadītāju Alekseju Milleru.

Kā ziņo Reuters, gāzes piegādes traucējumi visvairāk kaitējuši Bulgārijai. Aukstuma un kurināmā trūkuma dēļ valstī slēgtas vairākas skolas, un vairāk nekā 15 tūkstoši mājsaimniecību palikušas bez apkures. "Šī ir absurda situācija 21.gadsimtam," nacionālajai televīzijai bTV sacīja Bulgārijas ekonomikas un enerģētikas ministrs Petars Dimitrovs. "Krievijai un Ukrainai ātri jāatrod kāds risinājums, jo puses Eiropas valstu ekonomikas ir apdraudētas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits