Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Grieķijas Centrālā banka: Eiropa atgūs savu naudu

Grieķija atmaksās vairākus miljardus eiro, ko tā parādsaistību krīzes laikā saņēmusi no Eiropas, intervijā vācu laikrakstam Sueddeutsche Zeitung ceturtdien pavēstīja Grieķijas Centrālās bankas vadītājs Georgs Provopols.

"Es saprotu Eiropas nodokļu maksātāju satraukumu," norādīja Provopols. "Taču es jums varu apgalvot to, ka šoreiz valdība gūs panākumus. Valsts sevi pārveido. Eiropieši atgūs savu naudu. Grieķi, tostarp politiķi, ir sapratuši to, ka šoreiz šī Grieķijai ir pēdējā iespēja."

Provopols atzina, ka Grieķijas starptautisko kreditoru pieprasīto strukturālo reformu īstenošana iepriekš nav bijusi pietiekama. "Tā bija liela kļūda," uzsvēra Provopols.

Viņš arī sacīja, ka "izvairīšanās no nodokļu maksāšanas ir katras valsts problēma, taču Grieķijā tā ir jo sevišķi izplatīta". Taču Provopols uzsver, ka valstī atgriežas uzticība, jo, lai arī kopš 2010.gada no Grieķijas banku kontiem izņemti 87 miljardi eiro (61,1 miljards latu), pēdējo septiņu mēnešu laikā tikuši atgriezti 15 miljardi eiro (10,5 miljardi latu).

Eiropas Savienība (ES) un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) kopš 2010.gada kopumā Grieķijas glābšanai atvēlējuši 240 miljardus eiro (168,6 miljardus latu), apmaiņā pieprasot bargu taupības pasākumu īstenošanu, lai stabilizētu valsts finansiālo stāvokli. Taču Grieķija līdz šim nav spējusi uzrādīt gaidītos rezultātus, jo sevišķi attiecībā uz budžeta deficīta samazināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits