Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hašogi slepkavība: Turcijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības 20 Saūda Arābijas pilsoņiem

Turcijas prokuratūra izvirzījusi oficiālas apsūdzības 20 Saūda Arābijas pilsoņiem par žurnālista Džamala Hašogi slepkavību 2018.gadā Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, trešdien ziņo Turcijas mediji.

Privātā ziņu aģentūra DHA vēsta, ka Stambulas prokuratūra ir pabeigusi Hašogi slepkavības izmeklēšanu un izvirzījusi apsūdzības "tīšā slepkavībā" 18 Saūda Arābijas pilsoņiem un vēl divus apsūdzējusi par kūdīšanu uz slepkavību.

Visi aizdomās turamie ir pametuši Turciju, un Saūda Arābija ir saukusi tiesas priekšā 11 cilvēkus saistībā ar Hašogi slepkavību.

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks Hašogi, kurš kritizēja Saūda Arābijas režīmu, pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni Hatidži Džengizu nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā.

Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 15 Saūda Arābijas aģenti devās uz Turciju, lai konsulātā tiktos ar Hašogi. Viņu vidū bija tiesu medicīnas eksperts, izlūkdienesta un drošības dienesta eksperti un cilvēki, kas strādāja kroņprinča birojā.

Turcijas amatpersonas uzskata, ka Hašogi konsulātā tika nogalināts un viņa līķis pēc tam sadalīts gabalos ar kaulu zāģi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits