Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Igaunijas premjers zaudē savaldību, uzzinot par plāniem paaugstināt elektrības tarifu

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips ceturtdien zaudējis savaldību, runājot par elektrības cenām, vēsta Postimees. A.Ansips nav kautrējies lietot tādus izteicienus kā «nekaunība», pilnīga muļķība» un «nepieļaujami».

Kritikas objekts ir uzņēmums Eesti Energia. «Kura galvā varēja ienākt ideja par to, ka cenas par elektrības pārvades tīklu izmantošanu jāpalielina par 18,6 procentiem? Kas ir noticis? Tas taču ir gandrīz 20 procentu! Kam tas ir ienācis prātā?» nikns bija Igaunijas premjerministrs, preses konferencē teikto atrefē Postimees.

«Prasīt šādu cenu ir nekaunība. Pilnīga muļķība! Ceru, ka ar to arī viss beigsies,» teic A.Ansips, kurš uzskata, ka šāds cenu pieaugums ir nepieļaujams.

Premjers arī aicinājis pārskatīt uzņēmuma Eesti Energia investīciju programmu, kurā tam jau piešķirti septiņi miljardi kronu un tiek plānots piešķirt vēl tikpat daudz.

«Kāpēc? Lai izpildītu investīciju programmu? Grib paaugstināt cenas. Kāpēc? Lai izpildītu investīciju programmu!» niknojās A.Ansips par valsts miljardu ieguldījumu.

Premjers arī kritizēja Eesti Energia plānus par līdzdalību Lietuvas atkritumu pārstrādes uzņēmuma celtniecībā. «Ko tas mums nozīmē? Vajag nedaudz padomāt arī par vietējiem patērētājiem. Vajag domāt par to, kas notiek pie mums, nevis prasīt cenu paaugstinājumu par 20 procentiem,» teica A.Ansips.

Igauņu enerģijas uzņēmums premjera teikto nav komentējis.

Diena.lv jau ziņoja, ka Latvija nākampavasar grasās paaugstināt elektroenerģijas tarifus, par ko gan diezgan mierīgi, atšķirībā no igauņu valsts galvas, jau vēstījis Ekonomikas ministrijas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits