Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Irāna iecerējusi izvairīties no Eiropas Savienības sankcijām

Irāna ir panākusi vienošanos ar Eiropas pārstrādātājiem par naftas tirdzniecību, izmantojot privātu konsorciju. Tādējādi valsts plāno apiet sankcijas, kuras tai uzliktas saistībā ar kodolprogrammas īstenošanu, ziņo aģentūra Reuters.

Vienošanās panākta starp naftas produktu eksportētāju savienību, Irānas centrālo banku un naftas ministriju, tādējādi ļaujot Irānai izvairīties no Eiropas Savienības (ES) sankcijām, kas spēkā stājušās 1.jūlijā. Irānas puse neatklāj, ar kuriem pārstrādātājiem panākusi vienošanos.

Kā zināms, ES izdevusi embargo attiecībā uz Irānas naftas importēšanu un iepirkšanu. Tika paredzēts, ka sankciju rezultātā Irāna varētu zaudēt pusi no ienākumiem, ko valstij ienes naftas eksports - nozare, kas vienā mēnesī nopelna miljardus dolāru.

Paredzēts, ka 20% Irānas naftas eksporta notiks, izmantojot privāta konsorcija starpniecību, vēsta Irānas ziņu aģentūra Mehr.

Pirms ES embargo vismaz piektā daļa Irānas jēlnaftas tika piegādāta Eiropai. Naftas eksporta aizliegums ir ietekmējis Irānas tirdzniecību ar Āziju, un jo īpaši ar Japānu.

Kā zināms, Rietumvalstis satraukusi Irānas programma urāna bagātināšanai, radot aizdomas, ka valsts kodolprogrammas īstais mērķis ir atombumbu radīšana. Irāna savukārt to noliedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits