Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Itālijas premjers: Eiropā nevar būt 27 atšķirīgas patvēruma politikas

Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni trešdien aicināja pieņemt standartizētus Eiropas Savienības (ES) noteikumus par patvēruma piešķiršanu, sakot, ka imigrācija ir viens no lielākajiem izaicinājumiem Eiropai un svarīgs bažu iemesls ES pilsoņiem.

"Mums vajag strādāt pie integrācijas, pie brīvprātīgas to cilvēku repatriācijas, kuriem nav tiesību uz patvērumu, un standartizēt patvērumu Eiropas līmenī, jo mums Eiropā nevar būt 27 atšķirīgas patvēruma politikas," teica Džentiloni.

Itālijas premjers izteica šo aicinājumu preses konferencē Francijas pilsētā Lionā, kur viņš tikās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, kas otrdien teiktā runā bija ierosinājis izveidot ES aģentūru patvēruma pieteikumu izskatīšanai kā daļu no savas vīzijas ES reformēšanai.

"Tam, kas tiek uzskatīts par vienu no lielākajām mūsu pilsoņu bažām, jābūt arī vienai no mūsu Eiropas Savienības svarīgākajām politikām," teica Džentiloni, runājot par migrācijas krīzi, ar kuru Eiropa saskaras kopš 2015.gada.

Eiropas Komisija trešdien vēlreiz aicināja ES dalībvalstis, izņemot no ES aizejošo Lielbritāniju, ātri pieņemt "ilgstošu reformu" kopējiem patvēruma noteikumiem Eiropā, kas ir aizkavējusies par vairāk nekā gadu.

Tiesības uz patvērumu Eiropā pašlaik ir tās ES valsts pārziņā, kur patvēruma meklētājs ieradies. Brisele grib saglabāt šo procedūru, tomēr pievienojot tai "korekcijas mehānismu", lai palīdzētu tādām valstīm kā Itālija un Grieķija tikt galā ar milzīgu migrantu pieplūdumu.

ES meklē jaunu risinājumu pēc tam, kad trešdien beidzās termiņš migrantu kvotu shēmai, pēc kuras bija paredzēts divu gadu laikā sadalīt ES jaunieradušos migrantus pa visām dalībvalstīm.

Šis kvotu plāns ir padziļinājis plaisu starp vecajām ES dalībvalstīm Rietumeiropā un jaunajām dalībvalstīm Austrumeiropā. Polija un Ungārija ir atteikušās uzņemt patvēruma meklētājus pēc šīs shēmas, un Čehija nav nevienu uzņēmusi pēdējā gada laikā.

Migrācijas jautājums ir arī stiprinājis populisma pozīcijas vairākās ES dalībvalstīs. Vācijas parlamenta apakšpalātas Bundestāga vēlēšanās svētdien pret migrantiem noskaņotā labējā partija Alternatīva Vācijai (AfD) saņēma 12,6% balsu un pirmoreiz ieguva pārstāvību Bundestāgā, kur tā uzreiz kļuva par trešo lielāko partiju.

Top komentāri

Acīmredzams
A
ir plāns islamizēt un āfrikanizēt Eiropu likvidējot neatkarīgas valstis izveidojo EiroPSRS un pārceļot moru klejotājcilšu savstarpējos karus no Āfrikas kontinenta uz Eiropu - vai par šādu Latvijas nākotni mēs stāvēj;am uz barikādēm, vai nav lacks pielikt punktu šādai neģēlībai pret Latviju un tās iedzīvotājiem?
hmm
h
Var gan. Arī Itālijā pēc vēlēšanām kardināli mainīsies imigrācijas politika. Aptaujās "5 zvaigžņu kustībai" ir 26,5%, valdošajai Demokrātu partijai 25% (kādreiz bija vairāk nekā 40%). "5 zvaigžņu kustībai" ir jauns līderis, ko itāļi joka pēc iesaukuši par "Berluskoni ar 5 zvaigznītēm".
Joker
J
Kaa lai taa zolidak pasaka. Pashol nakuj?!>
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits