Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Joko Ono panāk poļu uzņēmuma limonādes John Lemon pārdēvēšanu

Mūziķa Džona Lenona atraitnes Joko Ono juristi panākuši, ka tiks pārdēvēts Polijā dibinātā uzņēmuma Mr Lemonade Alternative Drinks ražotais bezalkoholiskais dzēriens John Lemon, vēsta CNN.

Dzērienu ražotājam tika pārmesta labuma gūšana, izmantojot Joko Ono slavenā dzīvesbiedra vārdu un atsauces uz Lenona un The Beatles daiļradi. Ono pārstāvji bija vērsušies cilvēktiesību tiesā ar prasību.

Tomēr līdz tiesai šī lieta nenonāks, jo panākts kompromiss, ka uzņēmums Mr Lemonade Alternative Drinks dzērienu John Lemon pārdēvēs par On Lemon, bet dzērienus ar preču zīmi John Lemon iztirgos līdz oktobra beigām. Dzērienu ražotājs gan noraidījis Ono pārmetumus, taču nolēmis neturpināt strīdu tiesvedības augsto izmaksu, kā arī iespējami milzīgās soda naudas (5000 eiro par katru dzēriena apritē būšanas dienu un 500 eiro par katru pārdoto dzēriena vienību) dēļ.

"Mēs visi, kas esam iesaistīti šī produkta attīstībā, esam start-up uzņēmumi, un mēs nespētu stāties pretī cilvēkam, kura rīcībā ir daudzi, daudzi miljoni," Rolling Stone citē uzņēmuma Mr. Lemonade dibinātāju Kerolu Čameru.

"Pat produkta zīmola pārveide šai kompānijai, kas nav miljonu turētāja, ir prāva finansiāla nasta," komentē uzņēmuma pārstāvji Tomašs Škorkožs un Hugo Balazinskis. 

Savukārt Ono publicists arī piebildis, ka dzērienu ražotājs atsevišķos reklāmas materiālos bez atļaujas izmantojis mūziķim raksturīgās apaļās brillītes un tādas frāzes kā Let it be un Imagine, kas sakrīt ar The Beatles un Lenona dziesmu nosaukumiem.

Uzņēmums Mr. Lemonade Alternative Drinks tapis Polijā 2012. gadā un dzērienus ar zīmolu John Lemon eksportē uz 14 valstīm, ieskaitot Latviju.

Top komentāri

Kur to var Latvijā
K
nopirkt?
Vecās raganas alkatība
V
nav prātam aptverama. To jvar matīt ik reizes, kad atkal kāds naudas skandāls uzpeld. Viņas ''lielā mīlestību'' uz Lennonu vien tāds liels burbulis un blefs rādās, īpaši jau ņemot vērā, ka uz kādas plates apvalka šī vellata bija redzama ar pliku pežu, sak, ka tikai nauda nāk. Jau jauna viņa pēc vecas raganas izskatījās, un ne par velti Makkartnijs izteicās, ka tieši viņa bija ''beatles'' izjukšanas pamatā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits