Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Junkers cer, ka Grieķijas partijas sniegs rakstisku apliecinājumu reformu veikšanai

Tā dēvētās Eirogrupas vadītājs Žans Klods Junkers otrdien pauda cerību, ka jaunajam Grieķijas premjerministram Lukam Papademam izdosies pārliecināt lielāko koalīcijas partneri - partiju Jaunie demokrāti - tuvākās nedēļas laikā rakstiski apliecināt nolūku ieviest starptautisko kreditoru pieprasītās reformas.

Pēc tikšanās ar Papademu Junkers atzina, ka ir optimistiski noskaņots par Grieķijas valdības vadītāja spējām radīt nepieciešamos apstākļus, lai Jauno demokrātu līderis Antonis Samars tomēr piekristu parakstīt vēstuli, kas nepieciešama, lai Atēnas varētu saņemt nākamo aizdevuma maksājumu.

29.novembrī Briselē gaidāmās eirozonas finanšu ministru sanāksmes dalībnieki "vēlētos būt pārliecināti", ka Papadema apņemšanos gatavi atbalstīt arī "Grieķijas nozīmīgākie politiskie līderi". "Es vēlētos domāt, ka no šā brīža līdz nākamajai otrdienai tas notiks atklātā veidā un tad mēs varēsim pieņemt lēmumu," piebilda Junkers.

Eirogrupas vadītājs arī atzina, ka viņa "pozitīvais uzskats" sakņojas "pilnīgā uzticībā jaunajam Grieķijas premjerministram".

Jau ziņots, ka vienbalsīgs un rakstisks solījums īstenot taupības pasākumus, nodokļu izmaiņas un citas radikālas reformas ir būtisks nosacījums, lai Grieķijas eirozonas partneri un SVF piešķirtu Atēnām naudu.

Visu Grieķijas valdības partiju parakstīta vēstule ir arī vienīgais veids, kā nodrošināt, ka Grieķija saņem nākamo palīdzības finansējuma daļu.

Georgs Karacaferis, kurš vada nelielo galēji labējo nacionālistu partiju Laos, kas arī atbalsta nacionālās vienotības valdību, svētdien atteicās no iebildumiem pret rakstisko garantiju sniegšanu ārvalstu aizdevējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits