Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kalniete iecelta par ietekmīgās ETP grupas ārējo politiku darba grupas vadītāju

Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas viceprezidente Sandra Kalniete (Vienotība) iecelta par grupas ārējo politiku darba grupas vadītāju, noskaidroja aģentūra LETA.

Sagaidāms, ka Kalniete turpmāk atbildēs par grupas nostāju saskaņošanu ārlietu, aizsardzības, ārējās tirdzniecības un attīstības sadarbības jautājumos. Kalniete vadīs vienu frakcijas četrām pastāvīgajām darba grupām un pārstāvēs grupu ETP ārlietu ministru sanāksmēs.

Kalniete uzskata, ka svarīgākā prioritāte šobrīd ir transatlantiskās sadarbības saglabāšana ASV prezidenta Donalda Trampa ērā, īpaši drošības un tirdzniecības jautājumos. Vienlaikus ir steidzīgi jāveido kopējs Eiropas aizsardzības potenciāls, kurš būtu patstāvīgi spējīgs nepieciešamības gadījumā aizsargāt Eiropa robežas un likvidēt krīzes kaimiņvalstīs.

Tāpat deputātes ieskatā ļoti nozīmīga būs arī daudzpusējas starptautiskās tirdzniecības sistēmas saglabāšana un protekcionisma līdzsvarošana.

Kalniete arī turpmāk pārstāvēs ETP frakciju attiecībās ar Austrumu Partnerības valstīm. Jau tuvākajā EP plenārsesijā pēc Kalnietes ierosinājuma notiks debates par karu un mieru Ukrainā.

Kalniete EP strādā Ārlietu komitejā un Delegācijā attiecībām ar Dienvidaustrumāzijas valstīm un Dienvidaustrumāzijas valstu asociāciju. Kā aizstājēja politiķe darbojas arī EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā, Delegācijā Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas parlamentārās asociācijas komitejā, kā arī Delegācijā "Euronest" parlamentārajā asamblejā.

Kalniete pagājušā gada novembrī atkārtoti kļuvusi par ETP grupas viceprezidenti. Grupas deputāti pārvēlēja frakcijas vadību, un par grupas prezidentu ievēlējā vācu politiķi Manfredu Vēberu. Savukārt grupas viceprezidentu vēlēšanās Kalniete pārliecinoši tika ievēlēta par vienu no viņa vietniecēm.

Top komentāri

Arturs Nagliņš
A
Rezultāts būs redzams jau otrajā dienā. Kundzei lieliska pieredze, darbojoties VDK dibinātajā LTF. Pēc tam nāca izlūkošanas vingrojumi Francijā. Nopelni ir lieli. Eiropa var uzelpot. Tā ir godīgas sievietes rokās. Ķibele sanāca tikai ar Rīgas pili. Neievēlēja. Sarkanmatainā Tumsonība un citas latviešu bābas noskauda. Bet nekas vēl nav zaudēts. Latviešiem būs labs prezidents, ko viņi ir pelnījuši. Apsveicu! Amats godam nopelnīts un liels. Tik liels, ka pasaule nodrebēja no prieka pēc dāmas nākšanas amatā. Tramps tūlīt piezvanīja un apsveica. Putins nevar zvanīt. Visi tūlīt nodomās, ka šī ir KFDD rokasmeita.
Ddd
D
Bāc, a kātad Grigule?
Ēdelweiss
Ē
Oh ka nu izpeldejusi latviesu valstiski nacionala politpalaistuve = sarkano fašistu-komunistu režima priekameita komSUCKA Sandra Kalniete.... Tadai Sandrai Kalnietei jau vienalga kada režima suteneram kalpot..., un, uz kada paneļa Maskavas vai Briseles stradat, ka tik labi maksā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits