Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kariņš būs EPP sarunvedējs diskusijās par ES augstāko amatu kandidātiem

Labēji centriskā Eiropas Tautas partija (EPP) ir izvēlējusies Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Horvātijas premjerministru Andreju Plenkoviču par saviem oficiālajiem sarunvedējiem Eiropas Parlamenta (EP) diskusijās, kurās tiks apspriesti kandidāti Eiropas Savienības (ES) augstākajiem amatiem, otrdienas vakarā ziņoja interneta izdevums Politico.

EPP bija pēdējā EP politiskā grupa, kas izraudzījās savus sarunvedējus. Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības (ALDE) izraudzītie sarunvedēji ir Nīderlandes premjerministrs Marks Rite un Beļģijas premjers Šarls Mišels, savukārt Sociālistu un demokrātu progresīvo aliansi (S&D) pārstāvēs Spānijas premjerministrs Pedro Sančess un Portugāles premjers Antoniu Košta.

EPP bija cerējusi, ka pēc uzvaras EP vēlēšanās šīs sarunas būs tikai formalitāte. Lai gan EPP pēc vēlēšanām vēl arvien ir lielākā EP politiskā grupa un kreisi centriskā S&D vēl arvien ir otrajā vietā, tām kopā vairs nav vairākuma EP. Plašākā proeiropeiskā koalīcijā, kas ietver arī ALDE un Zaļos, EPP tagad ir skaidrā mazākumā un šī koalīcija sliecas kreiso centristu un liberāļu, nevis labējo centristu virzienā.

EPP izraudzījās par sarunvedējiem Kariņu un Plenkoviču pēc tam, kad Vācijas kanclere Angela Merkele lika saprast, ka viņa pati negrib uzņemties tiešu personisku lomu. Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons kā ES lielāko valstu līderi tomēr neapšaubāmi turpinās netieši ietekmēt šīs sarunas.

Top komentāri

jautājums
j
Vai Kariņam nevajadzētu strādāt Latvijā Latvijas labā, nevis ākstīties Briseles [cirka] sarunās?
hmmm
h
Kāpēc mēs gaudojam, ka Latvijas politiķi Eiropā ir mazi un nemanāmi, ja patiesībā Kariņš, Domrovskis, Zīle ir visnotaļ cienījami cilvēki Briselē? Bet vai tas patiesībā neapliecina šī cilvēka profesionalitāti un to, ka viņam var uzticēties? Eiropā Kariņu respektēja vēl pirms viņš kļuva par premjeru. Un tas nozīmē arī to, ka viņam ir minimāli maz skeletu skapī, jo Eiropā rīko linča tiesu pat par nepareizi noformētu ceļujumu. Un vai tas nav forši, ka Latvijā ir cilvēki kuru reputācija ir tāda, ka viņus ciena civilizētajā pasaulē?
ļuļa
ļ
asv pilsonis sarunvedējs par eiropas savienības nākotni. jauki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits