Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kijiva: Nav ticamas informācijas, kas atradās Krievijas transportlidmašīnā IL-76

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošana pārvalde trešdien paziņoja, ka joprojām nav ticamas informācijas, kādi cilvēki un cik daudz atradās notriektajā Krievijas transportlidmašīnā IL-76.

Izlūkdienests norādīja, ka šodien bija paredzēta Krievijas un Ukrainas karagūstekņu apmaiņa, kas nenotika. Saskaņā ar Krievijas puses sniegto informāciju notriektajā lidmašīnā atradās ukraiņu gūstekņi - pavisam 65.

"Šobrīd mums nav ticamas un visaptverošas informācijas par to, kas tieši atradās lidmašīnā un kādā daudzumā," teikts izlūkdienesta paziņojumā.

Izlūkdienests piebilda, ka Ukraina no savas puses ir izpildījusi visas vienošanās, lai sagatavotos apmaiņai. Sagūstītie Krievijas karavīri savlaicīgi tika nogādāti uz saskaņoto apmaiņas vietu, kur viņi bija drošībā.

"Saskaņā ar vienošanos mūsu aizstāvju drošību bija jānodrošina Krievijas pusei. Tajā pašā laikā Ukrainas puse netika informēta par nepieciešamību nodrošināt gaisa telpas drošību Belgorodas pilsētas rajonā noteiktā laika periodā, kā tas jau vairākkārt tika darīts iepriekš," teikts izlūkdienesta paziņojumā.

Ukraina netika informēta par transportlīdzekļu skaitu, maršrutiem un gūstekņu piegādes veidiem. Ir zināms, ka gūstekņi tiek vesti, izmantojot gaisa, dzelzceļa un autotransportu.

Transporta lidmašīnas nolaišanās 30 kilometru kaujas zonā nevar būt droša, un tā jebkurā gadījumā ir jāapspriež abām pusēm, jo pretējā gadījumā tiek apdraudēts viss apmaiņas process, norādīja izlūkdienests.

Kā ziņots, Krievijas Belgorodas apgabala Koročas rajonā trešdien avarējusi militārā transportlidmašīna "IL-76". Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka lidmašīnu notrieca Ukrainas spēki un tajā atradās 65 Ukrainas militārpersonas apmaiņai, seši apkalpes locekļi un trīs Krievijas karavīri. Visi viņi gājuši bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits