Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Krievija apšaudījusi Kijivu ar raķetēm

Pirmdien Krievijas raķešu uzbrukumā Ukrainai nogalināti vismaz 20 cilvēki un vairāk nekā 50 ievainoti, ziņo amatpersonas.

Kijivā vairākos galvaspilsētas rajonos nogāzušās raķešu atlūzas, paziņoja Kijivas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko. Kijivā uzbrukumā gājuši bojā astoņi cilvēki, bet vēl 25 cietuši.

Krievija izšāvusi raķetes arī uz citām Ukrainas pilsētām, nodarot postījumus.

Krivijrihā raķešu triecienā gājuši bojā desmit cilvēki un 31 hospitalizēts, no kuriem desmit atrodas smagā stāvoklī.

Pokrovskas pilsētā Doneckas apgabalā nogalināti trīs cilvēki, raķetei trāpot uzņēmumā.

Kijivas pilsētas militārā pārvalde ziņo, ka reģistrētas krītošas atlūzas Dņipro, Solomenskas, Darņickas, Ševčenko, Desņanskas un Holosejevas rajonos, izraisot ugunsgrēkus. Vienā no pilsētas rajoniem trāpīts bērnu slimnīcai, kā rezultātā sagrauts slimnīcas divstāvu korpuss. No gruvešiem izdevies izcelt vienu dzīvu cilvēku.

""Ohmatdet" bērnu slimnīca Kijivā. Viena no nozīmīgākajām slimnīcām ne tikai Ukrainā, bet arī Eiropā. "Ohmatdet" ir izglābusi un atgriezusi veselību tūkstošiem bērnu. Tagad slimnīca ir cietusi Krievijas trieciena rezultātā, zem gruvešiem atrodas cilvēki, precīzs ievainoto un bojāgājušo skaits joprojām nav zināms. Tagad gruvešu novākšanā palīdz visi: ārsti, vienkāršie cilvēki," sociālajos tīklos raksta Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Prezidents uzsvēra, ka "Krievija nevar nezināt, kur lido tās raķetes, un tai ir pilnībā jāatbild par visiem saviem noziegumiem: pret cilvēkiem, pret bērniem, pret cilvēci kopumā. Ir ļoti svarīgi, lai pasaule tagad par to neklusētu un lai visi redzētu, kas ir Krievija, ko tā dara".

Kijivas apkaimē reģistrētas "Kalibr" un "Kinžal" tipa ienaidnieka raķetes.

"Krievijas teroristi atkal masveidā uzbruka Ukrainai ar raķetēm. Dažādas pilsētas: Kijiva, Dņipro, Krivijriha, Slovjanska, Kramatorska. Vairāk nekā 40 dažāda veida raķetes. Tika bojātas dzīvojamās ēkas, infrastruktūra un bērnu slimnīca," paziņoja Zelenskis.

Pēc viņa teiktā, iesaistīti visi dienesti, lai glābtu pēc iespējas vairāk cilvēku.

"Un visai pasaulei ir jāizmanto visa sava apņēmība, lai beidzot izbeigtu Krievijas triecienus. Putins nes tikai slepkavības. Tikai kopā mēs varam panākt patiesu mieru un drošību," pavēstīja Zelenskis.

Kā pavēstīja iekšlietu ministrs Ihors Klimenko, šorīt notikušo raķešu triecienu rezultātā Ukrainā kopumā ir aptuveni 20 bojāgājušo un 50 ievainoto. "Krievi uzbruka arī Dņipro, Krivijrihai un Doneckas apgabalam. Kopumā rīta Krievijas uzbrukuma Ukrainai rezultātā gājuši bojā aptuveni 20 cilvēki, aptuveni 50 ievainoti," sacīja Klimenko.

Iekšlietu ministrijas vadītājs sacīja, ka okupanti rīta sastrēgumstundās uz pilsētām izšāva "desmitiem raķešu".

"Glābēji, policisti, kinologi, sprādzienu tehniķi, psihologi - visi mūsu dienesti ar inženiertehniskās tehnikas iesaisti strādās nepārtraukti, līdz meklēšanas un glābšanas darbi tiks pabeigti. Mēs jau iekārtojam psiholoģiskās palīdzības centrus, un strādā izmeklētāju komandas, lai fiksētu šos noziegumus. Ikviens, kam nepieciešama palīdzība, var vērsties pie jebkura Iekšlietu ministrijas darbinieka," pavēstīja ministrs.

"Šodien valsts ir izjutusi nevis bailes, bet vēl lielāku niknumu un naidu. Par teroru pret civiliedzīvotājiem un bērniem būs atbilde," piebilda Klimenko.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits