Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijas raķešu triecienā Pokrovskā nogalināto skaits pieaudzis līdz deviņiem cilvēkiem

Krievijas raķešu triecienā daudzstāvu namam Doneckas apgabala Pokrovskas pilsētā nogalināto skaits ir pieaudzis līdz deviņiem cilvēkiem, bet ievainoti vēl 82 cilvēki, otrdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Piecstāvu dzīvojamam namam Pokrovskā pirmdien trāpīja divas raķetes "Iskander", to sagraujot. Starp abiem trāpījumiem bija 40 minūšu intervāls.

"Visiem tiek sniegta nepieciešama palīdzība. Starp ievainotajiem ir divi bērni, abi ir zēni, un viens no viņiem ir smagā stāvoklī. Viņa vārds ir Nikita, bērnam ir tikai 11 gadi, viņš ir 6.klases skolnieks. Vēlu visātrāko izveseļošanos visiem, kas cietuši no šīs kārtējās Krievijas nekrietnības," sacīja Zelenskis.

Prezidents piebilda, ka otrais raķešu trieciens noticis jau tad, kad bija sākusies glābšanas operācija. 

"Tas ir apzināts teroristu lēmums - nodarīt visvairāk sāpju, visvairāk kaitējuma. Un par to būs maksimāla Krievijas atbildība - lai kā attīstītos notikumi, spriedumiem pret teroristiem jābūt," sacīja Zelenskis.

Pokrovska atrodas aptuveni 70 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Doneckas pilsētas, ko okupējuši krievi, un aptuveni 50 kilometrus no frontes līnijas.

Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko pavēstīja, ka Krievijas uzbrukumos Pokrovskā cietušas divas privātā sektora dzīvojamās mājas, viesnīca, ēdnīca, veikali un administratīvās ēkas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits