Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievijas raķete trāpījusi daudzdzīvokļu namam Ļvivā; pieci bojāgājušie

Krievijas raķete naktī uz ceturtdienu trāpījusi daudzdzīvokļu namam Ļvivā, Ukrainas rietumos, nogalinot vismaz piecus cilvēkus, paziņojušas amatpersonas.

Vismaz 36 cilvēki guvuši ievainojumus.

Pilsētas mērs Andrijs Sadovijs informēja, ka raķetes trāpījuma rezultātā bojāti aptuveni 60 dzīvokļi un 50 automašīnas. Mērs uz divām dienām izsludinājis pilsētā sēras.

Pilnībā sagrauts trešais un ceturtais stāvs divās kāpņutelpās un ēkas jumts. 64 ēkas iedzīvotāji tika evakuēti un aptuveni 180 cilvēki saņēmuši psiholoģisko palīdzību pēc uzbrukuma.

Jaunākais no pieciem upuriem bija 21 gadu vecs, bet vecākais - 95 gadus veca sieviete. "Šī sieviete izdzīvoja Otrajā pasaules karā, bet, diemžēl, neizdzīvoja Krievijas pilna apjoma iebrukumā Ukrainā," sacīja Ļvivas apgabala kara administrācijas vadītājs Maksims Kozickis.

Naktī uz ceturtdienu krievu iebrucēji kārtējo reizi pakļāva Ukrainas pilsētas apšaudei, no Melnās jūras palaižot spārnotās raķetes "Kalibr". Gaisa trauksme tika izsludināta gandrīz visā Ukrainas teritorijā, izņemot Doneckas apgabalu.

Iepriekš Kozickis informēja, ka pilsētā nodarīti postījumi 35 ēkām, kā arī krievu raķete trāpījusi kritiski svarīgās infrastruktūras objektam.

ASV vēstniece Ukrainā Bridžita Brinka tviterī norādīja, ka "Krievijas atkārtotie uzbrukumi civiliedzīvotājiem ir absolūti šausminoši".

Ukrainas Gaisa spēki ziņoja, ka šonakt ap plkst.1.00 pēc vietējā un Ukrainas laika pārtvēruši septiņas no desmit spārnotajām raķetēm "Kalibr", ko Krievija no Melnās jūras izšāva pret Ļvivas apgabalu un Ļvivu.

Ļviva atrodas netālu no Ukrainas robežas ar Poliju un ir vairāk nekā 500 kilometru attālumā no frontes līnijām Ukrainas austrumos un dienvidos. Ļvivas mērs video paziņojumā iedzīvotājiem norādīja, ka šis ir lielākais uzbrukums Ļvivas civilajai infrastruktūrai kopš kara sākuma. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis solīja sniegt ienaidniekam taustāmu atbildi.

Zelenskis šodien devās oficiālā vizītē uz Bulgāriju, atbildot uz šīs valsts jaunās prorietumnieciskās valdības ielūgumu, un darba kārtībā bija sarunas par ieroču piegādēm.

Ukrainas gaisa spēku jaunākā informācija par krievu raķešu kursu aizvadītajā naktī liecina, ka tās vispirms lidoja uz Kijivas apgabalu, bet pēc tam pagriezās uz rietumiem Ļvivas virzienā. Krievija bieži maina savu raķešu un bezpilota lidaparātu maršrutu, lai atrastu vājās vietas Ukrainas pretgaisa aizsardzībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits