Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksts: Ryanair lidmašīnu nosēdinājušais aviodispečers aizbēdzis no Baltkrievijas

Baltkrievijas gaisa satiksmes dienesta Belaeronavigacija dispečers Oļegs Gaļegovs, kas maijā veda sarunas ar Ryanair pilotiem par lidmašīnas ārkārtas nosēdināšanu Minskā, kopā ar ģimeni slepus pametis Baltkrieviju, par saviem plāniem nevienam no kolēģiem nepaziņojot, vēsta izdevums Naša Ņiva, atsaucoties uz avotiem.

Gaļegovam jūlija sākumā bija jāatgriežas darbā pēc atvaļinājuma, tomēr darbā viņš nav ieradies.

Kā apliecinājis dispečera kolēģis, saistībā ar Ryanair lidmašīnas nosēdināšanu publicētajā audioierakstā dzirdama Gaļegova balss. Ka sacījis kolēģis, viņš Gaļegovu sen nav redzējis.

"Klīst baumas, ka viņš ir pazudis. Kolēģi nevar viņu sazvanīt un pārdzīvo. Viņš ir izdzēsis profilus sociālajos tīklos. Priekšniecība mums oficiāli neko nav paziņojusi. Bet es par viņu īpaši nepārdzīvoju. Uzskatu, ka viņš vienkārši ir pārapdrošinājies un aizbraucis. Viņš ir lielisks speciālists, bez problēmām atradīs darbu jebkurā valstī," sacīja kolēģis.

Belaeronavigacija ģenerāldirektora vietnieks Ivans Gerlovskis, atbildot uz izdevuma žurnālista jautājumiem, vispirms sacīja, ka Gaļegovs kopš jūnija ir atvaļinājumā un neko nezina par viņa pazušanu vai atlaišanu.

Pēc jautājuma, kāpēc iestādē ir tik gari atvaļinājumi, viņš sacīja: "Jā, ja jāsaka godīgi, zvanījām, prasījām, kur viņš ir un kā viņam iet."

Gaļegovs ir etniskais gruzīns, Minskā viņš dzīvoja kopā ar ģimeni. Cits viņa kolēģis pieļāva, ka viņš devies pie radiem uz Gruziju.

Žurnālisti nav varējuši viņu sazvanīt, nedz zvanot uz mājas telefonu, nedz mobilo tālruni.

Kā noskaidrojis izdevums, viņš sociālajā tīklā Instagram nav izdzēsi profilu, bet nomainījis tā vārdu, izdzēsis visus parakstītājus un profilu padarījis par slēgtu.

Arī viņa dzīvesbiedre slēgusi pieeju sociālo tīklu profiliem.

Baltkrievija 23.maijā piespieda Minskā nosēsties ceļā no Atēnām uz Viļņu esošo lidsabiedrības Ryanair lidmašīnu nolūkā aizturēt opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču. Līdz ar Protaseviču tika aizturēta viņa draudzene Sofija Sapega.

Reaģējot uz šo "gaisa pirātisma" akciju, Eiropas Savienība liegusi baltkrievu lidsabiedrībām veikt lidojumus uz savu teritoriju, kā arī uzdevusi dalībvalstu lidsabiedrībām atturēties no Baltkrievijas gaisa telpas izmantošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits