Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latviešu fotogrāfa uzņemts attēls uzvar konkursā Lielbritānijā

Latviešu fotogrāfa darbs uzvarējis Lielbritānijas pilsētas Bristoles ostas festivāla izsludinātajā fotoattēlu konkursā, vēsta reģionālais portāls This Is Bristol.

Bristoles pilsētas padomes mākslas un kultūras departaments konkursa galveno balvu 250 sterliņu mārciņu apmērā piešķīris 25 gadus vecā Mārtiņa Ķīkuļa uzņemtajai fotogrāfijai, kurā redzamas balonu mešanas sacensības pils parkā Bristoles Ostas festivāla laikā.

Ķīkulis uz Lielbritāniju pārcēlies pirms gada, bet Bristolē dzīvo tikai trīs mēnešus.

Ķīkulis pārsvarā strādā par kāzu fotogrāfu, bet festivālā fotogrāfijas uzņēmis savam priekam.

"Es ostas festivālā uzņēmu vairākus simtus fotogrāfiju, bet konkursam iesniedzu aptuveni desmit labākās," stāstīja Ķīkulis.

Fotokonkursa tiesnesis, laikraksta Evening Post fotoredaktors Saimons Gollvejs, pauda sajūsmu, ka konkursam iesniegts ļoti daudz skaistu fotogrāfiju.

"Mēs gribējām atrast attēlu, kurā būtu notverta festivāla gaisotne, un mēs saņēmām tik daudz dažādu fotogrāfiju, kas ilustrēja daudzās dažādās aktivitātes Ostas festivālā," stāstīja Gollvejs.

"Mēs izraudzījāmies Mārtiņa fotogrāfiju, jo tajā bija visi elementi, kas nepieciešami izcilai fotogrāfijai. Tajā notverta Ostas festivāla jautrība, kas ir komplektā ar tehniski ideālu attēlu," sacīja tiesnesis.

"Mums ļoti patīk uzvarējusī fotogrāfija. Tajā reāli notvertas festivāla izklaides un dalībnieki. (...) Fotogrāfija ir ļoti iespaidīga, uzņemta ar platleņķa objektīvu un filtriem, lai radītu īsti dramatisku efektu," par fotogrāfiju sajūsminājās festivāla mārketinga menedžeris Deivids Pains.

"Fotogrāfija ir ļoti vērtīgs uzvarētājs, un mums tā patika tik ļoti, ka mēs kontaktējāmies ar Mārtiņu, lai iegūtu vēl kādas viņa uzņemtās fotogrāfijas," piebilda Plains.

Ķīkuļa fotogrāfija un vēl vairāki konkursam iesniegtie attēli mēnesi būs izstādīti Bristoles tūrisma informācijas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits