Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Lielbritānijā aizliedz saldējuma reklāmu ar mūķeni

Pēc saņemtajām sūdzībām Lielbritānijas Reklāmas standartu pārvalde (ASA) aizliegusi izvietot itāliešu saldējuma Antonio Federici reklāmu, kurā attēlota mūķene bērna gaidībās, taču ražotājs sola to izmantot plakātos gaidāmās katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI vizītes laikā.

Reklāmā, kas tikusi izvietota žurnālos The Lady un Grazia, redzama sieviete ar ievērojamu grūtnieces vēderu mūķenes tērpā, vienā rokā turot saldējuma kasti, bet otrā karoti. Reklāmu rotā sauklis "nevainīgā ieņemšana" un "saldējums ir mūsu reliģija".

Par katoļu reliģiskās jūtas aizkarošo reklāmu sūdzējušies desmit lasītāji.

Aizstāvot reklāmu, zīmola pārstāvji norādīja, ka "ieņemšanas" ideja reprezentē saldējuma izstrādi un ka reliģiskie tēli izmantoti saldējuma ražotāja spēcīgo jūtu dēļ pret savu produktu. Kompānijas pārstāvji piebilda, ka vēlējās "ar satīru un maigu humoru izteikt savas domas un uzdot jautājumu par reliģijas nozīmīgumu un liekulību, kā arī baznīcas attieksmi pret sociālām problēmām".

Žurnāla Lady izdevēji pēc astoņu sūdzību saņemšanas atzinuši, ka lēmums publicēt reklāmu ir bijis nepareizs. ASA norādīja, ka laikraksts nožēlo, ka aizvainojis savus lasītājus.

Savukārt žurnāls Grazia norādījis, ka uzskata, ka reklāma izmanto nevainīgu humoru, ka tā neizsmej nevienu reliģisko grupu.

ASA piebilda, ka saskaņā ar reklāmas standartiem, tās "nedrīkst saturēt neko, kas varētu radīt nopietnu vai plašu aizvainojumu".

Pagājušā gada jūlijā ASA aizliedza citu Antonio Federici reklāmu, kurā priesteris un mūķene bija attēloti tā, it kā viņi grasītos skūpstīties.

Nupat kompānija paziņojusi, ka ignorēs ASA aizliegumu un ar līdzīgiem plakātiem sagaidīs pāvestu Benediktu XV, kas ceturtdien sāks četru dienu vizīti Lielbritānijā.

"Mēs ignorēsim ASA aizliegumu un publicēsim citu reklāmu no šīs sērijas pirms pāvesta (..) vizītes," paziņoja kompānijas Antonio Federici pārstāve. "Šobrīd mēs nodrošinām to, lai plakātu sērija tiktu uzstādītu pāvesta kavalkādes plānotā ceļa tuvumā un gar to ap Vestminsteras katedrāli."

ASA pārstāvis norādīja, ka pārvalde nevar komentēt reklāmas, kas vēl nav parādījušās, taču piebilda, ka pārvaldes kompetencē ir nodrošināt, lai reklāmdevējs ievērotu noteikumus.

Pāvests no sākumā ieradīsies Edinburgā un Londonā uzturēsies piektdien un sestdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits