Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Lielbritānijā aizturēts Kirgizstānas gāztā prezidenta Bakijeva dēls

Lielbritānijas varas iestādes aizturējušas starptautiskajā meklēšanā izsludināto gāztā Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēlu Maksimu, raksta newsru.com, atsaucoties uz britu laikrakstu _The Sun. _Pirmdien pēcpusdienā aizturēšanu apstiprināja arī Kirgizstānas varas iestādes, kuras solīja pieprasīt viņa izdošanu.

M. Bakijevs ar privātu reisu īrētā lidmašīnā aizvadītās nedēļas nogalē ieradies Fārnboro lidostā Hempšīrā. Uzreiz pēc nosēšanās varas iestādes viņu aizturēja.

Vienu brīdi M. Bakijevs uzturējās Latvijas teritorijā. Pēdējās ziņas liecina, ka pēdējo reizi ieradās viņš šeit ieradās 3.maijā ar privātu lidmašīnu no Minskas, bet šī lidmašīna jau 3.maijā devusies prom. Iepriekš informēti avoti pieļāva, ka M.Bakijevs izmantos sev labvēlīgo politisko fonu un paliks Latvijā, lai aizturēšanas gadījumā prasītu politisko patvērumu. Neoficiāli tika pieļauts, ka šādā gadījumā valdība, visticamāk, šādu lūgumu varētu apmierināt, ņemot vērā ārpolitiskos un tiesiskos apsvērumus. Bet M.Bakijeva lēmumu pamest Latviju skaidroja ar saņemtajiem brīdinājumiem, izmantojot sakarus Latvijas politiskajā elitē – par spīti šim labvēlīgajam noskaņojumam, politiskā patvēruma pieprasīšanas un piešķiršanas procedūra varētu aizņemt no trim mēnešiem līdz pat gadam. Turklāt šo laiku M.Bakijevam varētu nākties pavadīt īslaicīgas aizturēšanas izolatorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits