Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lielbritānijas parlamenta apakšnams pieņem Iekšējā tirgus likuma projektu

Lielbritānijas parlamenta apakšnama Kopienu palāta otrdien pieņēma Iekšējā tirgus likuma projektu, kas paredz daļēju atteikšanos no vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), neraugoties uz ES ultimātu šajā jautājumā.

Neraugoties uz dziļām bažām pat valdošās Konservatīvās partijas deputātu vidū, likumprojekts tika pieņemts ar 340 balsīm par un 256 pret.

Vecākais kabineta ministrs Maikls Govs sacīja, ka šis likumprojekts ir "vitāli svarīgs", lai nodrošinātu netraucētu tirdzniecību starp Apvienotās Karalistes četrām sastāvdaļām.

Valdība noraidīja brīdinājumus, ka šis likumprojekts varētu apdraudēt mieru Ziemeļīrijā.  

Likumprojekts vēl jāapstiprina parlamenta augšnamam Lordu palātai, kur ir gaidāma opozīcija pret to pēc valdības atzinuma, ka svarīgākie pankti paredz pārkāpt Brexit vienošanos, vienpusēji nosakot pēc Brexit kontroli pār Ziemeļīriju.

Likumprojekts ļauj premjerministram Borisam Džonsonam daļēji atteikties no Brexit vienošanās, lai novērstu tirdzniecības barjeras starp Ziemeļīriju un pārējo Apvienotās Karalistes teritoriju.

ES bija pieprasījusi līdz trešdienai svītrot no šī likumprojekta normas, kas ļautu pārkāpt Brexit  vienošanos, un draudēja pretējā gadījumā iesūdzēt Lielbritāniju tiesā. ES atzīmēja, ka viens no breksita vienošanās mērķiem ir garantēt, ka ES būs teikšana par nākotnes tirdzniecību starp Ziemeļīriju un ES dalībvalsti Īriju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits