Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Lielbritānijas tiesa paziņos, vai jāizdod WikiLeaks radītājs Asānžs

Lielbritānijas Augstākajai tiesai šodien jāsaka galavārds pusotru gadu ilgajiem vietnes WikiLeaks dibinātāja Džūljena Asānža centieniem apturēt viņa izdošanu Zviedrijai, kur to tur aizdomās par seksuāliem noziegumiem.

Vīrietis uzstāj, ka Zviedrijas izdotais aresta orderis uzskatāms par spēkā neesošu, jo to nav gādājusi atbilstoša institūcija. Dž. Asānža argumentus iepriekš jau noraidījušas zemākas instances tiesas. Ja tāpat lems arī Augstākā tiesa, viņš jāizdod Zviedrijai. Dž. Asānža pēdējā iespēja būs vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā Strasbūrā, rakstīja The Local.se.

Aizdomās turētais savu vainu noliedz un uzsver, ka aiz lietas slēpjas ar WikiLeaks darbību saistīti politiskie motīvi. Viņš norāda, ka Zviedrijā nesaņems taisnu tiesu, tam savukārt nepiekrīt Zviedrija.

Vietne publiskojusi simtiem tūkstošu ASV diplomātisko ziņojumu, un tās dibinātājs baidās, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kuras valstsvīri WikiLeaks darbību nopēluši kā nelikumīgu. Tur tiesas priekšā jau stājas ASV armijas izlūkdienesta analītiķis Bredlijs Menings, kuru vaino slepenu militāru dokumentu un diplomātu ziņojumu nodošanā WikiLeaks rīcībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits