Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Mali draud atriebt Francijas iesaistīšanos militārajā misijā

Mali islāmistu kaujinieki pirmdien solīja atriebt Francijas iesaistīšanos militārajā misijā Mali. "Francija uzbrukusi islāmam. Mēs dosim triecienu Francijas sirdī," pavēstīja islāmistu nemiernieku runasvīrs.

Jau ziņots, ka, baidoties no iespējamiem islāmistu atriebības uzbrukumiem pēc Francijas militārajām operācijām Mali un Somālijā, Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien deva rīkojumu pastiprināt drošību sabiedriskajās ēkās un transporta tīklā.

Olands sestdien paziņoja, ka, saskaroties ar terora draudiem, Francijai jāsper visi nepieciešamie piesardzības soļi, tostarp jāuzrauga sabiedriskās ēkas un transporta tīkls. Francijas karavīri devušies uz Mali, lai Mali valdības spēkiem palīdzētu cīņā pret islāmistu nemierniekiem.

Mali tuaregu nemiernieki un citas separātistu kustības, kā arī kaujinieku grupējumi, kas saistīti ar Al Qaeda, izmantoja martā notikušo apvērsumu, lai sagrābtu savā kontrolē Mali ziemeļus, kur islāmisti kopš tā laika ieviesuši nežēlīgu šariata režīmu. Mali islāmistu panākumi raisījuši bažas, ka šī valsts varētu kļūt par drošu patvērumu teroristiem, kuri varētu sarīkot uzbrukumus Rietumeiropai.

Francijas iznīcinātāji svētdien jau trešo dienu pēc kārtas turpināja uzlidojumus islāmistu pozīcijām Mali, efektīvi palīdzot Mali valdībai cīņā pret nemierniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits