Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Marina Lepena pārņem Francijas Nacionālās frontes vadību

Francijas galēji labējās partijas Nacionālā fronte vadītājas godā ievēlētās Marinas Lepenas nākšana pie varas varētu kļūt par pagrieziena punktu ne vien partijas, bet arī valsts politikā.

M. Lepena, Nacionālās frontes dibinātāja un līdzšinējā vadītāja Žana Marī Lepena meita, par partijas vadītāju kļuva svētdien. Viņas uzvara, iegūstot 67% balsu un pārspējot savu galveno sāncensi Bruno Golnišu, nenāca kā pārsteigums.

Tiek runāts, ka līdz ar viņas nākšanu pie varas izdosies uzlabot Nacionālās frontes tēlu pirms nākamgad gaidāmajām prezidenta vēlēšanām. Lai gan jaunā vadītāja lielākoties atbalsta tēva radikālos uzskatus, viņa tos pauž daudz mērenākā veidā, raksta ziņu aģentūra AFP. M. Lepena partijas kraso vēršanos pret imigrantiem un islamizāciju valstī centīsies pozicionēt kā valsts vērtību aizstāvību, kas partijai nāktu par labu pirms gaidāmajām vēlēšanām, nodrošinot plašāku sabiedrības atbalstu.

Sagaidāms, ka M. Lepena kandidēs nākamā gada prezidenta vēlēšanās. Kā raksta AFP, tajās viņa varētu iegūt 17% vēlētāju atbalsta, liekot satraukties pašreizējā prezidenta Nikolā Sarkozī pārstāvētajai partijai UMP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits