Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mediji: Pudždemons pametis Spāniju un devies uz Briseli

Atstādinātās Katalonijas reģionālās valdības premjerministrs Karless Pudždemons pēc tam, kad Spānijas prokuratūra viņam un citiem Katalonijas līderiem izvirzījusi apsūdzības dumpī, pametis valsti un devies uz Briseli, tā esot informējušas Spānijas amatpersonas.

Spānijas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka līdz ar Pudždemonu uz Briseli devušās vēl vairākas Katalonijas reģionālās valdības amatpersonas. Katalonijas izdevums El Periodico ziņo, ka Puždemons ar vēl piecām amatpersonām no Barselonas braucis uz Marseļu, bet no turienes grupa ceļu turpinājusi ar lidmašīnu. 

Spānijas mediji ziņo, ka Pudždemons Briselē lūkos pēc politiskā patvēruma.

Gaidāms, ka Katalonijas bijušo amatpersonu grupa šodien nāks klajā ar paziņojumu par notikušo, vēsta laikraksts La Vanguardia.

Tikmēr vietne EUObserver raksta, ka Pudždemons devies uz Briseli, lai tiktos ar politiķiem no flāmu nacionālistu partijas Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Partijai pietuvinātas personas, ar kurām sazinājās EUObserver, plašus komentārus nesniedz. Partijas preses pārstāvis pie partijas biroja sanākušajiem žurnālistiem vien norādījis, ka "Katalonijas politiķu šeit nav", bet ar Kataloniju saistīti informācijas avoti Briselē norādīja, ka par iespējamo Pudždemona grupas un N-VA politiķu tikšanos neesot informēti.

Tikmēr Spānijā valdošās Tautas partijas galvenais koordinators Madridē Fernando Martinezs-Mailo izteicies, ka Pudždemona ceļojums uz Briseli ir "visabsolūtākā izmisuma demonstrācija", vienlaikus gan piebilstot, ka Pudždemons ir tiesīgs doties uz Briseli un arī atgriezties Katalonijā.

Jau ziņots, ka uzreiz pēc tam, kad Katalonijas reģionālais parlaments nobalsoja par neatkarības pasludināšanu, Spānijas Senāts iedarbināja 155. pantu un atjaunoja tiešo pārvaldi pār reģionu.

Gan ASV, Lielbritānija, Vācija un citas lielvalstis, gan Baltijas valstis paziņojušas, ka atbalsta Spānijas teritoriālo integritāti.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Latvijā ir
L
bez rinkēviča vēl viens tautu pašnoteikšanās tiesību noliedzējs. Visus, kas atzīst tautu pašnoteikšanās tiesības, šis lamā par rusnacistiem, cūkām , stupušku saņēmējiem utt. Un pats uzdodas par lielu demokrātu! Vai nav cirks! DDD
skats no malas
s
Katalonijas Republikas prezidents ir Briselē, lai runātu ar Eiropas politiķiem par Katalonijas Republiku un sniegtu intervijas. Rīt viņš atgriezīšoties Katalonijā, tā raksta kataloņu prese. Taču būtu interesanti, ja viņš paliktu Briselē ilgāku laiku un turpinātu lobēt Katalonijas Republikas atzīšanu, bet Spānija pieprasītu viņa izdošanu. Skaidrs, ka nekādu patvērumu viņš neprasīs, bet būtu interesanta Beļģijas atbilde Spānijai. Jo Beļģija taču nekad viņu neizdotu Spānijai. Bet ko tā atbildētu Spānijai?
Pokemons
P
Kāpēc ne uz Maskavu ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits