Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Medvedevs brīdina Eiropas Savienību neveidot aliansi pret Krieviju

Krievijas un Eiropas Savienības līderu sanāksmes noslēgumā Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izteicis satraukumu par ES atbalstīto Austrumu partnerības projektu, jo Krievijai ir bažas, ka tas varētu tikt vērsts pret Maskavas interesēm. «Jebkāda partnerība ir labāka par konfliktu, taču dažas valstis mēģina izmantot šo struktūru kā partnerību pret Krieviju,» teica D.Medvedevs.

Austrumu partnerība ir nesen izveidots projekts, kura mērķis ir stiprināt ES attiecības ar sešām austrumu kaimiņvalstīm: Ukrainu, Gruziju, Moldovu, Baltkrieviju, Azerbaidžānu un Armēniju. Krievija raizējas, ka ar šo projektu ES arvien vairāk iespiežas Maskavas ietekmes zonā.

Krievijas un ES līderu sanāksme šoreiz tika rīkota Tālo Austrumu pilsētā Habarovskā, ko no Maskavas šķir vairāk kā 6000 kilometru. Kremļa amatpersonas izteikušās, ka Habarovska izraudzīta par sanāksmes norises vietu, lai ES līderi varētu novērtēt Krievijas diženumu.

Sanāksmē tika apspriestas vairākas Krievijas un ES attiecību problēmas, piemēram, pagājušā gada karš ar Gruziju un gāzes piegādes traucējumi. D.Medvedevs lika noprast, ka drīzā nākotnē iespējams kārtējais «gāzes karš», jo Ukrainai esot grūtības samaksāt par Krievijas piegādāto gāzi. Tas nozīmē, ka atkal iespējama gāzes plūsmas apturēšana, no kā varētu ciest patērētāji Eiropā.

Krievijas biznesa laikraksts Vedomosti savā komentārā secina, ka Krievijas un ES attiecības līdzinās komunālā dzīvokļa kaimiņu attiecībām. «Krievija un ES pilnībā apzinās savstarpējo atkarību, bet nekādi nevar vienoties par sadzīvošanas noteikumiem. Te viens nav samaksājis savu rēķina daļu, te otrs izlaidis savu kārtu mazgāt grīdu koridorā. Divreiz gadā rīkotās apspriedes virtuvē beidzas bez rezultāta, tikai fiksē savstarpējo pretenziju skaita pieaugumu. Taču viens no otra tāpat nekur nevar aizbēgt.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits