Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Meja asiņaino uzbrukumu Londonā nodēvē par "slimu un nešķīstu" rīcību

"Uzbrukumam izvēlētā vieta nav nejaušība. Teroristi izvēlējās uzbrukt mūsu galvaspilsētas pašā sirdī, kur pulcējas visu tautību, reliģiju un kultūru pārstāvji, lai svinētu uzskatu brīvību un demokrātiju," pēc asiņainā uzbrukuma Londonā trešdienas vakarā pauda Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, kura uzbrukumu nodēvēja par "slimu un nešķīstu" rīcību.

Meja trešdienas vakarā arī apstiprināja, ka terora aktā, kurā gāja bojā četri, bet ievainoti 40 cilvēki, tostarp trīs policisti, veica viens uzbrucējs. Meja norādīja, ka Lielbritānijā ir spēkā augsts terora draudu līmenis, taču parlamenta darbs turpināsies kā plānots, vēsta The Guardian.

"Tiem no mums, kuri bija parlamentā uzbrukuma brīdī, šie notikumi sniedz īpašu atgādinājumu par mūsu policijas un drošības dienestu īpašo drošsirdību, kuri mūsu drošības vārdā riskē ar savām dzīvībām," paziņojumā uzsvērusi premjerministre.

"Šajās Vestminsteras ielās - pasaulē vecākā parlamenta mājvietā - ir iesakņojies brīvības gars, kas atbalsojas arī pasaules vistālākajās nomalēs. Vērtības, ko pārstāv mūsu parlaments - demokrātiju, brīvību, cilvēktiesības, tiesiskumu - pelna brīvu cilvēku cieņu un apbrīnu visā pasaulē. Tieši tāpēc tas [parlaments] ir mērķis tiem, kuri noraida šīs vērtības. Ļaujiet man šodien skaidri pateikt - jebkurš mēģinājums uzveikt šīs vērtības, izmantojot vardarbību un teroru, ir lemts neveiksmei," uzsvērusi Mejaa.

Meja klāstījusi, ka no ceturtdienas parlaments darbosies kā ierasts, tāpat arī londonieši un pilsētas viesi turpinās šajā pilsētā uzturēties un doties savās gaitās kā ierasts. "Mēs visi kopā virzīsimies uz priekšu, nepadodoties teroram un neļaujot mūs vadīt naida un ļaunuma balsīm," norādījusi Lielbritānijas premjerministre.

Jāatgādina, ka trešdienas pēcpusdienā uzbrucējs ar apvidus automobili ietriecies cilvēku pūlī, tādējādi nogalinot trīs cilvēkus, bet vēl daudzus ievainojot. Pēc tam uzbrucējs devies parlamenta ēku virzienā, tur nāvējoši sadūris policistu, līdz pats ticis nošauts.

Lielbritānijas iedzīvotājiem, bojāgājušo un ievainoto tuviniekiem līdzjūtību izteikuši daudzu pasaules valstu līderi. 

Lielbritānijas premjerei Mejai pēc negadījuma piezvanījis ASV prezidents Donalds Tramps, apliecinot, ka ASV valdība pilnībā sadarbosies un atbalstīs Lielbritāniju, lai vaininiekus sauktu pie atbildības, kā arī uzslavēja Lielbritānijas policistu un glābšanas dienestu darbu.

Kanādas premjers Džastins Trudo paudis līdzjūtību upuru tuviniekiem un uzsvēris, ka "kanādieši un Lielbritānijas iedzīvotāji ir vienoti".

Nīderlandes premjers Marks Rite paudis nožēlu un izteicies, ka "aina Londonā ir šausminoša. Uzbrukts pašā pilsētas sirdī. Nīderlandieši domās ir kopā ar Lielbritānijas iedzīvotājiem."

Tā kā to cilvēku, kurus uz Vestminsteras tilta uzbrucējs notrieca ar automašīnu, vidū ir arī trīs studenti no Francijas, šīs valsts prezidents Fransuā Olands arī nācis klajā ar paziņojumu, paužot: "Terorisms draudi skar mūs visus. Francija ļoti labi izprot Lielbritānijas ļaužu ciešanas."

papildināts ar Terēzas Mejas paziņojuma citātiem

Top komentāri

nu nu
n
nav tur nekā ne nešķīsta ne slima, loģiska konsekvence eiropas piekoptajai imigrācijas politikai. un tad, kad te pie mums būs savākušies pietiekoši daudzi džallo abdulas, vai kā nu to zemīšu mājdzīvnieku sauca, tad identiski uzbrukumi notiks arī pie mums. nu nevar savākt vienā valstī pilnīgi dažādas un naidīgas kultūras, un iedomāties, ka visi dzīvos draudzīgi. nav dzīve nekāda multene par runci leopoldu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits