Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Meja lūgs pagarināt Brexit termiņu

Lielbritānijas premjere Terēza Meja otrdien paziņoja, ka centīsies izvairīties no bezvienošanās Brexit, tiekoties ar opozīcijas līderi Džeremiju Korbinu un lūdzot Eiropas Savienību (ES) vēl pagarināt izstāšanās termiņu.

Lielbritānijai ES bija jāpamet pagājušajā piektdienā, taču tagad par jauno termiņu noteikts 12.aprīlis, kad Lielbritānijai jāatstāj bloks, ja ES nepiekritīs Mejas lūgumam pēc "īsa" pagarinājuma.

"Es piedāvāju apsēsties ar opozīcijas līderi un mēģināt vienoties par plānu, kas nodrošinās, ka mēs pametam ES un ka mēs to izdarām ar vienošanos," uzrunā televīzijā pavēstīja Meja.

Leiboristu partijas līderis Korbins pavēstīja, ka būtu ļoti priecīgs tikties ar Meju un apspriest kopīgu Brexit politiku, lai rastu izeju no pašreizējā strupceļa.

Tikmēr Eiropadomes prezidents Donalds Tusks pavēstīja, ka "arī pēc šodienas mēs nezinām, kāds būs galarezultāts, tāpēc būsim pacietīgi".

pievienota 4. un 5.rindkopa

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka šī spēlēšanās ar "tautas gribu" var sāpīgi trāpīt pašai tautai. Labi , ka bērnu dārzos vēl nerīko balsošanu iet, vai neiet pie zobārsta.
eksperti daudz runāja
e
Interesanti klausīties Rietumeiropas ekspertu viedokļus. Viņuprāt, Brexits bez vienošanās ir katastrofāls. Bet tad, kad sāk iztirzāt sīkumos, lai saprastu kā tad šī katastrofa izpaudīsies, tad atklājas interesantas lietas. Piemēram, vispār jau Meja esot gatavojusies tieši "No deal" Brexitam, lai atgūtu iespēju brīvi rīkoties visās jomās, bet tad atklājies Īrijas un Ziemeļīrijas problēma, tāpēc Meja bija spiesta parakstīt līgumu ar ES. No tā izriet, ka "katastrofa" ir saistīta nevis ar ekonomiku, bet gan ar Ziemeļīriju. Citi eksperti saka, ka katastrofa galvenokārt izpaudīsies kā katastrofa britu importam (nevis eksportam, bet importam), jo tikšot traucēta Eiropas preču piegāde uz Angliju, piemēram, diabēta slimniekiem varot trūkt penicilīna, jo briti to neražojot. Bet briti sev taču nekaitēs un neaizliegs importu. Vai ES taisās noteikt sankcijas Anglijai un aizliegt preču ekspotu uz Angliju? Es kaut ko nesaprotu.
fui
f
Izskatās pēc labi iestudēta Briseles un Mejas teātra. Ja Meja tiešām būtu gribējusi pildīt tautas gribu, tad Anglija būtu pametusi ES jau 29.martā. Un ja Brisele gribētu skaidru un ātru atbildi, tad nebūtu pagarinājusi izstāšanās periodu - skaidrība būtu atnākusi maksimāli ātri. Abi spēlē vienu spēli, lai piemuļķotu britu tautu. Fui, nav smuki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits