Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meja sagaida jaunu ES piedāvājumu izejai no Brexit strupceļa

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piektdien pieprasīja, lai Eiropas Savienība (ES) nāk klajā ar jaunu piedāvājumu tam, kā būtu jānotiek Lielbritānijas aiziešanai no bloka, pretējā gadījumā tā riskē, ka abas puses paliks iestrēgušas strupceļā, kas var novest pie Brexit bez vienošanās.

"Šajā vēlajā sarunu posmā ir nepieņemami vienkārši noraidīt otras puses priekšlikumus bez detalizētiem paskaidrojumiem un saviem priekšlikumiem," norādīja Meja.

"Tāpēc mums ir jādzird no ES, kas ir īstie jautājumi un kas ir to alternatīvas, lai mēs varam par to diskutēt," norādīja premjere. "Līdz tas nebūs noticis, mēs nevaram panākt progresu."

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks apgalvojis, ka Lielbritānijas priekšlikumi "grautu vienoto tirgu".

"Viņš nepaskaidroja kā, nebija nekādu detaļu un viņš nenāca klajā ne ar kādiem saviem priekšlikumiem," norādīja Meja. "Tātad - mēs esam strupceļā."

Iestrēgušajās sarunās ir "divas lielas problēmas", uzsvēra premjere. Lielbritānijas nākotnes tirdzniecības attiecības ar ES un noregulējums kārtībai uz Īrijas robežas, ja Brexit tiek aizkavēts vai arī ja puses nespēj vienoties.

ES vēlas saglabāt Īrijas robežu atvērtu, "faktiski paturot Ziemeļīriju [ES] muitas ūnijā", skaidroja Meja.

"Kā es to jau esmu teikusi, tas ir nepieņemami," norādīja premjere. "Mēs tam nekad nepiekritīsim. Tas nozīmētu mūsu valsts salaušanu."

"Mums ir nepieciešama nopietna iesaistīšanās, lai sarunās atrisinātu šīs divas problēmas," viņa norādīja. "Mēs esam gatavi."

Top komentāri

hmm
h
Ko teica Meja? "Viņš nepaskaidroja kā, nebija nekādu detaļu un viņš nenāca klajā ne ar kādiem saviem priekšlikumiem," norādīja Meja. "Tātad - mēs esam strupceļā." - Un ko raksta Diena? "piedāvājumu izejai no Brexit strupceļa". Meja saka, ka sarunas ir nonākušas strupceļā, bet Diena raksta par Brexita strupceļu. Brexitam nav nekāda strupceļa, Brexits var notikt ar vienošanos vai arī bez vienošanās. Brexitam tas ir pie kājas. Makrons mēģina sabojāt attiecības ar Angliju. bet kāpēc? Anglija pametīs ES šā vai tā, loģiski būtu saglabāt labas attiecības. Kāpēc tās bojāt? Nav skaidrs.
Otra referenduma NEBŪS
O
Makrons ir cūcisks tipiņš. Ko vinš pateica Meijai Salcburgā, var izdarīt tikai pa spundi parods un audzēts mucā francūzis. Anglijā tauta izdarīja savu uzvēli, un, vismaz, tur politiķi respektē tauats viedokli. Visi mani draugi Anglijā balsoja par Brexitu. ES var nepatikt vai patikt, bet ir realitātes, kas ir nezibēgamas. Vienotība, kā Makrons, arī var sacīt, ka mūs apmāna, un mums jābalso par JV, bet realitātē, par JV balsos tikai neinformētie: reitingi atspoguļo patieso tautas izvēli, lidzīgi kā angļi to izdarīja ar Brexitu.
bet
b
Briti vienkārši vairs negrib šādas kultūras izplatīšanu Anglijā: https://twitter.com/MaFrance9/status/1043128060785176578
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits