Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Meja: Tramps kļūdījās, bet ASV un Lielbritānijas attiecības to izturēs

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ceturtdien vēlreiz nosodījusi ASV prezidentu Donaldu Trampu par britu labējo radikāļu publicētu video pārpublicēšanu, bet uzsvēra, ka Savienoto Valstu un Lielbritānijas attiecības pārdzīvos šīs domstarpības.

Meja, kura pašreiz atrodas vizītē Jordānijā, televīzijā translētā preses konferencē uzsvēra, ka labējo radikāļu organizācijas Britain First video retvītošana bijusi nepareiza rīcība, bet piebilda, ka ASV un Lielbritānijas attiecības ir izturīgas.

"Mēs nebaidāmies pateikt, ja domājam, ka ASV rīkojas nepareizi," sacīja Meja, atbildot uz jautājumu par Trampa reakciju uz sākotnējo nosodījumu no Londonas puses.

Tramps trešdienas vakarā atbildēja uz Mejas kritiku, iesakot viņai pievērst uzmanību islāmistu terorismam Lielbritānijā.

Jau vēstīts, ka Tramps trešdien tviterī retvītoja musulmaņus nelabvēlīgā gaismā atainojošus video, kurus sākotnēji publicējusi Lielbritānijas labējo radikāļu organizācijas Britain First līdera vietniece Džeida Fransena.

Šo video autentiskums un izcelsme ir neskaidri. Tajos redzami vardarbības akti, kuros tiek vainoti musulmaņi.

Trampa rīcību asi kritizējuši arī citi Lielbritānijas politiķi, pierasot Mejai anulēt ielūgumu Trampam apmeklēt Lielbritāniju.

Premjere preses konferencē Jordānijā paziņoja, ka "ielūgums ir pagarināts un pieņemts", bet konkrēts datums vēl nav noteikts.

"Šīs ir ilgtermiņa īpašas attiecības (..). Tās ir abu valstu nacionālajās interesēs," viņa piebilda.

Meja lielāko kritikas devu veltīja Britain First, norādot, ka šī organizācija vēlas sašķelt sabiedrību un vairot neuzticību.

"Es domāju, ka mums visiem vajadzētu uztvert nopietni draudus, ko rada galēji labējie grupējumi (..). Lielbritānijā mēs galēji labējos uztveram ļoti nopietni," sacīja premjere.

 

Top komentāri

bumerangs
b
"Mēs nebaidāmies pateikt, ja domājam, ka Meja rīkojas nepareizi," sacīja briti: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5131717/Twitter-compares-Trump-spat-Love-Actually.html#comments
ļuļa
ļ
ko tramps nepareizi izdarīja? retvītoja video ar musulmaņu vardarbību? kas tur nepareizs? jeb pēc padumjās mejas domām, visi tie video ar galvu griešanām, dzīvu gūstekņu dedzināšanu un geju mešanu no jumtiem nav vardabība, kas raksturīga tieši radikālos musulmaņus? un vēl - kāpēc cilvēki, kuri iestājas par savu valsti ar nacionālu kultūru un tradīcijām tiek gānīti par labējiem radikāļiem? kopš kura laika radikālisms ir nevis galvu griešana un nevainīgu cilvēku spridzināšana, bet dzimtenes mīlestība?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits