Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Merkele aicina izveidot Sīrijā lidojumiem aizliegtu zonu

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien paudusi atbalstu Turcijas aicinājumam izveidot lidojumiem aizliegtu zonu Sīrijā, lai atvieglotu sīriešu bēgļu stāvokli.

"Pašreizējā situācijā būtu noderīgi, ja tur būtu šāda zona, kur nevienai no pusēm nav atļauti gaisa uzbrukumi," laikrakstam Stuttgarter Zeitung norādīja Merkele.

Vācijas Gaisa spēki pirmdien apstiprināja, ka Krievijas lidmašīnas Sīrijas gaisa telpā pielidojušas vācu izlūkošanas lidmašīnām Tornado.

Vācijas Gaisa spēku komandieris Joahims Vundraks sacīja, ka lidmašīnu sastapšanās noritējusi profesionālā veidā un incidentu nav bijis.

Tomēr vismodernākās krievu lidmašīnas, piemēram, iznīcinātājs Su-35, tiek izmantotas, lai parādītu vācu lidmašīnām, ka Krieviju atšķirībā no starptautiskās koalīcijas, kas cīnās pret teroristu grupējumu Islāma valsts, ir uzaicinājusi Sīrijas valdība, piebilda Vundraks.

Merkele intervijā Stuttgarter Zeitung atzina, ka ar teroristiem no  Islāma valsts nav iespējams risināt sarunas, bet norādīja, ka par labu nāktu, ja Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma atbalstītāji un pretinieki varētu vienoties.

Turcija, kas uzņēmusi jau aptuveni 2,2 miljonus sīriešu bēgļu, it aicinājusi izveidot Sīrijā drošas zonas, kur varētu patverties cilvēki, kas bēg no karadarbības.

Pasaules lielvaru diplomāti piektdien Minhenē vienojās mēģināt nedēļas laikā Sīrijā panākt uguns pārtraukšanu, bet pastāv nopietnas šaubas, vai to izdosies paveikt. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits