Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Merkele: Krievija netur savu solījumu mazināt spriedzi Ukrainā

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien paziņojusi, ka Maskava nav spērusi soļus spriedzes mazināšanai Ukrainā, kā to viņai pagājušajā nedēļā telefonsarunā solījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Merkeles kanceleja 31.martā paziņoja, ka Putins telefonsarunā ar kancleri esot informējis par daļēju armijas atvilkšanu no Ukrainas robežas, ko Merkele novērtēja pozitīvi kā soli situācijas stabilizācijas virzienā.

Bet, uzrunājot parlamentu, kanclere šodien paziņoja, ka nav nemazāko pazīmju, ka Krievija turētu savu solījumu un mazinātu spriedzi attiecībās ar Ukrainu.

"Situācija Ukrainā joprojām ir sarežģīta," norādīja kanclere, vienlaikus uzsverot, ka Vācija ir apņēmusies uzturēt dialogu ar Krieviju.

"Bet, no otras puses, mēs teiksim skaļi un skaidri: Ukrainai, pēc mūsu domām, ir tiesības izvēlēties savu ceļu, un mēs uz to uzstāsim," paziņoja Merkele.

"Ukrainai ir jāizlemj savs liktenis, un mēs vēlamies palīdzēt," viņa piebilda.

Merkele paziņoja, ka atbalsta ASV valsts sekretāra Džona Kerija ierosinājumu noturēt četru pušu sarunas, kurās piedalītos Krievija, Ukraina, ASV un Eiropas Savienība (ES).

Kopš Ukrainas krīzes sākuma februārī Merkele ir pastāvīgi uzturējusi kontaktus ar Putinu, bet pēdējo nedēļu laikā kancleres tonis kļuvis asāks un viņa draudējusi atbalstīt ES ekonomiskās sankcijas pret Maskavu, ka tā turpinās pārkāpt Ukrainas robežas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits