Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Merkele, Makrons un Džonsons aicina Irānu atturēties no darbībām, kas pārkāpj kodolvienošanos

Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Emanuels Makrons un Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons svētdienas vakarā izplatītā kopīgā paziņojumā aicinājuši saglabāt savaldību Persijas līča reģionā.

Trīs līderi norādīja, ka "steidzami nepieciešama deeskalācija" pēc Irānas ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanas ASV triecienā Irākā.

"Mēs aicinām visas puses ievērot maksimālu savaldību un atbildību. Pašreizējais vardarbības cikls Irākā ir jāaptur," teikts līderu paziņojumā.

Viņi arī vērsās konkrēti pie Irānas, aicinot to atturēties no tālākas vardarbības vai kodolaktivitātēm un atcelt visus pasākumus, ar kuriem tā atkāpusies no 2015.gadā noslēgtās kodolvienošanās ar pasaules lielvarām.

Irāna svētdien paziņoja, ka vairs neievēros nekādus ierobežojumus attiecībā uz urāna bagātināšanu, ko noteic šī vienošanās.

Merkele, Makrons un Džonsons arī apliecināja ticību Irākas suverenitātei un drošībai, norādot, ka "vēl viena krīze riskē apdraudēt gadiem ilgos pūliņus stabilizēt Irāku".

Cīņa pret teroristu grupējumu Islāma valsts joprojām ir prioritāte, piebilsts līderu paziņojumā, kurā Irākas varasiestādes aicinātas turpināt atbalstīt ASV vadīto koalīciju cīņā pret Islāma valsti.

Irākas parlaments svētdien pieprasīja izvest no valsts ASV vadītās starptautiskās koalīcijas spēkus.

Šādu rezolūciju Irākas parlaments pieņēma, reaģējot uz piektdien notikušo ASV raķešu triecienu pie Bagdādes lidostas, kurā tika nogalināti Irānas ģenerālis Kasems Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss.

Irāna ir draudējusi atriebties par Sulejmani nāvi.

Top komentāri

HA,ha,haa....
H
Nu un ko var pateikt Trampam ?
Scorseze
S
Interesanti, ja jau slepkavošana tiek piedota jeņķiem, kas būtu, ja irāņi mācītos un rīkotos līdzīgi asv teritorijā, vai arī tad pasaule teiks, ka irāņi taču aizstāvējās? Visi te uztraucās par to, ka krievi grib tirgot savu gāzi Eiropā, taču nevienu neuztrauc, ka jeņķi tirgo laupītu Nigērijas gāzi un laupītu naftu no Irānas, Lībijas un Sīrijas ...:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits