Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Merkele noraida sociāldemokrātu ideju sporta stundās nošķirt musulmaņu meitenes no zēniem

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien noraidīja ierosinājumu fizkultūras stundās nošķirt musulmaņu meitenes no zēniem, norādot, ka tas būtu "pilnīgi nepareizs integrācijas politikas signāls".

Integrācijas politika kanclerei ir ļoti svarīga, intervijā laikrakstam Rheinische Post uzsvēra valdības pārstāvis Georgs Štreiters. "Cilvēku savstarpēja nošķiršana ir integrācijas pretmets."

Ideja par īpašu attieksmi pret musulmaņu skolēniem kļuvusi par priekšvēlēšanu jautājumu. Sociāldemokrātu (SPD) kandidāts uz kanclera amatu Pērs Šteinbriks nesen izteicies, ka spētu iedomāties pretējo dzimumu nošķiršanu sporta nodarbībās, tādējādi izrādot cieņu pret musulmaņiem. Viņš gan vienlaikus uzsvēra, ka ir pret vispārēju dzimumu nodalīšanu vingrošanas zālēs.

Uzturoties Parīzē, Šteinbriks atkārtoti pauda šo ideju, uzsverot, ka no saviem vārdiem negrasās atkāpties. "Daudzi musulmaņu vecāki sporta nodarbību problēmu atrisina, savus bērnus pasludinot par slimiem. Tas arī nevar būt risinājums," sarunā ar žurnālu Focus norādīja sociāldemokrātu kandidāts.

Šteinbrika aizstāvībā iesaistījusies arī SPD ģenerālsekretāre Andrea Nālesa, norādot, ka viņas dzimtajā Reinzemē-Pfalcā dzimumu nodalīšana sporta nodarbībās "jau sen bijusi norma un nerada problēmas, ja skolas var ar to tikt galā organizatoriski un ja to vēlas".

Tikmēr Bavārijas iekšlietu ministrs Joahims Hermans paziņojis, ka Šteibrikam par integrācijas politiku "nav ne mazākās jēgas". Vācijā meitenes un zēni aug kopā un pret tiem izturas vienādi, un viņiem ir vienādas tiesības, uzsvēris Hermans. "Ar visu pienācīgo cieņu pret islāmu, mums nav jāapšauba vīrieša un sievietes līdztiesība," intervijā Focus piebildis federālās zemes ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits