Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Merkele: Vācija neplāno obligāto vakcināciju

Vācija nedomā sekot Francijas un citu valstu piemēram, nosakot daļai populācijas obligātu vakcinēšanos pret Covid-19, otrdien paziņojusi kanclere Angela Merkele.

"Mēs negrasāmies iet pa šo ceļu," pēc Roberta Koha institūta (RKI) apmeklējuma pavēstīja Merkele. "Mēs atrodamies tās fāzes sākumā, kurā [potēšanos] joprojām reklamējam, kurā mums ir vairāk vakcīnu nekā ļaužu, kas vēlas potēties."

Pēc lēnā vakcinācijas sākuma Vācija vasarā to ievērojami paātrināja, un līdz otrdienai pilnībā bija vakcinēti 42,6% no visiem pieaugušajiem, bet vismaz vienu vakcīnas devu bija saņēmuši jau 58,5%.

Taču pēdējo divu nedēļu laikā pieprasījums pēc vakcinēšanās ir sarucis, un pirmdien sapotēto skaits bija zemākais kopš februāra.

Tagad Vācijā par dominējošo kļuvis īpaši lipīgais koronavīrusa Indijas jeb delta variants, un RKI norādījis, ka nepieciešams vakcinēt vismaz 85% pieaugušo, lai sasniegtu tā dēvēto pūļa imunitāti.

Tas licis dažiem mudināt mainīt pieeju vakcinācijas kampaņai.

Zāras Universitātes ģenētikas eksperts un Vācijas Ētikas padomes loceklis Volframs Hens, kas konsultē valdību par vakcinācijas stratēģiju, otrdien aicinājis skolotājiem potēšanos noteikt par obligātu.

"Skolotājiem un pasniedzējiem savas profesijas izvēles dēļ ir ļoti īpaša atbildība pret tiem cilvēkiem un viņu ģimenēm, kas tiem uzticēti," sarunā ar laikrakstu "Bild" uzsvēris Hens.

Kā ziņots, pirmdien par veselības aprūpes sistēmas darbinieku obligāto vakcināciju pret Covid-19 paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Līdzīgus lēmumus jau pieņēmusi arī Grieķija, Itālija un Lielbritānija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits