Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Merkele vēlas tālākus soļus kopīgas ES ārpolitikas virzienā

Vācijas kanclere Angela Merkele, piektdien tiekoties ar Itālijas premjerministru Paolo Džentiloni, sacīja, ka vēlas, lai Eiropas Savienība (ES) spertu tālākus soļus kopīgas ārpolitikas virzienā.

Norādot, ka tā ir daļa no "ļoti ambicioza plāna" ES reformēšanai, kanclere kā piemērus tam, kur būtu nepieciešama kopīga ES pieeja, minēja attieksmi pret Ķīnu un Krieviju.

ES jau ir kopīga ārpolitika Āfrikas jautājumos, un Merkele to minēja kā labu piemēru.

"Bet tagad mums tas ir nepieciešams arī citiem pasaules reģioniem," sacīja kanclere.

Kā Merkele, tā Džentiloni uzsvēra, ka ir nepieciešama kopīga patvēruma procedūra, kā arī ir jāreformē tā dēvētos Dublinas noteikumus, kas cita starpā nosaka, ka patvēruma meklētāji ir jānosūta uz pirmo valsti, kurā viņi ieradušies ES, lai viņu pieteikumi tiktu izskatīti.

Džentiloni nosodīja ES valstis, kas neveic pietiekamu ieguldījumu bēgļu lietā. "Solidaritāte ir jādemonstrē šajā jomā," sacīja Itālijas premjers.

Tagad, kad ES finanšu krīze ir beigusies, bloks atrodas "pilnīgi jaunā fāzē" un tam ir jāpanāk ekonomiskās izaugsmes nodrošināšana un jāsekmē inovācijas, savukārt norādīja Merkele.

Top komentāri

ļuļa
ļ
eiropas savienību reformēt un atjaunināt varētu tikai pakarot merkeli un junkeru briseles centrālajā laukumā. un tad sākt visu no saķuma un atgriezties pie sākotnējās eiropas savienības idejas, kas ir nevis eiropas savienotās valstis, bet neatkarīgu valstu savienība.
Visa sāls
V
"ir nepieciešama kopīga patvēruma procedūra, kā arī ir jāreformē tā dēvētos Dublinas noteikumus, kas cita starpā nosaka, ka patvēruma meklētāji ir jānosūta uz pirmo valsti, kurā viņi ieradušies ES, lai viņu pieteikumi tiktu izskatīti."
grošu mēslainē !
g
Tā ir pietiekamu postu Eiropai nodarījusi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits