Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ministrs: Bez vienošanās ar kreditoriem Grieķijā var nākties rīkot jaunas vēlēšanas

Nepanākot vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, Grieķijā var nākties rīkot ārkārtas parlamenta vēlēšanas, piektdien paziņojis Grieķijas nodarbinātības ministrs Pans Skurletis.

Ministrs sacīja, ka starptautisko kreditoru reformu priekšlikumi ir līdzvērtīgi Grieķijas pašnāvībai un bez kreditoru piekāpšanās Grieķijā var nākties rīkot jaunas vēlēšanas.

"Katru reizi, kad Grieķija dodas meklēt risinājumu, viņi nāk un saka - "atvediet dažus pensionārus, lai varam tos nobeigt"," sacīja Skurletis.

Grieķija un tās starptautiskie aizdevēji - Starptautiskais Valūtas fonds (SVF), Eiropas Centrālā banka (ECB), un Eiropas Komisija (EK) - ceturtdien kārtējo reizi nespēja vienoties par risinājumu Grieķijas krīzei.

Grieķijas sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par pēdējo 7,2 miljardus eiro lielo maksājumu, kas varētu tikt piešķirts Atēnām starptautiskās finansiālās palīdzības ietvaros, strupceļā atrodas jau piecus mēnešus, pusēm nespējot vienoties par vairākiem jautājumiem.

Grieķijai 30.jūnijā jāatmaksā SVF 1,6 miljardi eiro, bet jūlijā un augustā vēl 6,7 miljardi ECB, un, nesaņemot pēdējo aizdevuma maksājumu, Atēnām draud reālas maksātnespējas briesmas, kas valsts palikšanu eirozonā padarīs par faktiski neiespējamu.

Tagad visas cerības tiek liktas uz sestdien gaidāmo Eirozonas finanšu ministru sanāksmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits