Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ministrs: Lielbritānijas premjerministra stāvoklis uzlabojies

Ar Covid-19 sasirgušā Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona stāvoklis uzlabojies, taču viņš joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā, trešdien paziņoja finanšu ministrs Riši Sunaks.

"Viņš gultā sēž un pozitīvi kontaktējas ar slimnīcas komandu," pavēstīja Sunaks.

Vienlaikus viņš norādīja, ka premjera hospitalizēšana "atgādina mums, cik neizvēlīga ir šī slimība, jo ikviens zina kādu, kurš ir skarts".

"Šis ir briesmīgs vīruss, kurš neciena robežas, (..) taču mēs tam nestājamies pretim vieni paši," sacīja Sunaks.

55 gadus vecais Džonsons, kuram marta beigās tika konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, svētdien tika hospitalizēts un pirmdien pārvests uz intensīvās terapijas nodaļu.

Premjerministrs saņēmis skābekļa terapiju, bet nav bijis pieslēgts pie plaušu ventilēšanas aparāta, un ārlietu ministrs Dominiks Rābs paudis pārliecību, ka Džonsons drīz atveseļosies un atgriezīsies pie darba.

Kamēr Džonsons cīnās ar Covid-19 slimnīcā, Lielbritānija iegājusi fāzē, ko zinātnieki raksturojuši kā bīstamāko jaunā koronavīrusa uzliesmojuma posmu.

Valdībā notiek diskusijas par to, cik ilgi Lielbritānija var atļauties paturēt spēkā Covid-19 ierobežošanai noteiktos pasākumus, un par Covid-19 krīzes izraisītajām sekām ekonomikā.

Saskaņā ar trešdien izplatītajiem jaunākajiem oficiālajiem datiem, Lielbritānijas slimnīcās no Covid-19 diennakts laikā miruši 938 cilvēki, kas ir jauns rekords. Kopējais mirušo skaits pārsniedzis 7000 un tagad ir 7097, salīdzinot ar 6159 otrdien.

Džonsons uz ārstēšanās laiku daļu savu pienākumu uzticējis Rābam, kurš ārlietu ministra amatā tika iecelts pirms nepilna gada, bet visiem lielajiem lēmumiem, tostarp par karantīnas režīma atcelšanu, būs nepieciešams valdības atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits