Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nākamajā ES daudzgadu budžetā 181 miljonu eiro plāno atvēlēt cīņai pret krāpniecību

Nākamajā Eiropas Savienības (ES) ilgtermiņa budžetā no 2021.gada līdz 2027.gadam Eiropas Komisija (EK) rosina piešķirt 181 miljonu eiro, lai atbalstītu dalībvalstu centienus cīņā pret krāpšanu, korupciju un citiem pārkāpumiem, kas ietekmē ES budžetu, aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecībā Latvijā.

Par minēto priekšlikumu Eiropas budžeta un cilvēkresursu komisārs Ginters Etingers izteicās, ka jaunā ES krāpšanas apkarošanas programma sniegs reālu ieguldījumu cīņā pret krāpšanu un korupciju, kas negatīvi ietekmē ES budžetu. "Sadarbības pastiprināšana starp dalībvalstu izpildvaras iestādēm un to nodrošināšana ar modernākajiem izmeklēšanas instrumentiem krāpnieku identifikāciju, kontrabandistu apturēšanu un korupciju publiskā iepirkuma procedūrās padara ievērojami efektīgāku," pauda Etingers.

Jaunā programma aizstās programmu Hercule III, kurai pēdējos gadus ir bijusi pozitīva ietekme cīņā pret krāpšanu, kas skar ES budžetu.

Ar līdzekļiem, kas būs pieejami atbilstoši jaunajai ES krāpšanas apkarošanas programmai finansēs apmācības un ekspertu konferences, kas sekmēs informācijas apmaiņu un starptautisko sadarbību. Programma arī atbalstīs dalībvalstu muitas iestāžu kopīgus izmeklēšanas centienus, jo šādas kopīgas darbības ir galvenais elements pārrobežu noziedzīgos tīklu sagraušanā. Paredzams, ka programma dos pievienoto vērtību, papildinot un atbalstot dalībvalstu centienus apkarot krāpšanu un korupciju.

Papildus darbībām, ko agrāk finansēja atbilstoši programmai Hercule III, jaunā ES krāpšanas apkarošanas programma sniegs atbalstu operatīvajām un izmeklēšanas darbībām, tostarp, izmantojot drošas informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas, un veicinot pārkāpumu ziņojumus no dalībvalstīm un riska pārvaldību valstu līmenī. Programmu pārvaldīs un īstenos Eiropas Birojs krāpšanas apkarošanai (OLAF).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits