Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nīderlandi skārusi meteoroloģisko novērojumu vēsturē spēcīgākā vasaras vētra

Nīderlandi skārusi meteoroloģisko novērojumu vēsturē spēcīgākā vasaras vētra, kuras dēļ trešdien atcelti simtiem avioreisu un nobloķēti ceļi.

Vētrai plosoties Ziemeļjūras piekrastē, vēja brāzmas Nīderlandē sasniedza ātrumu 146 kilometrus stundā (40,5 metrus sekundē), un varasiestādes brīdināja iedzīvotājus palikt mājās.

Amsterdamas Shipholas lidostā spēcīgā vēja, lietus un sliktās redzamības dēļ tika atcelti vairāk nekā 300 avioreisu, ziņoja raidorganizācija NOS. Valsts ziemeļos drošības apsvērumu dēļ tika apturēta vilcienu satiksme, bet galveno automaģistrāli pie Alkmāras, netālu no Amsterdamas, bloķēja apgāzusies kravas automašīna, paziņoja Nīderlandes varasiestādes.

Nīderlandes meteoroloģijas dienests KNMI izsludināja augstāko "sarkano" brīdinājumu četros ziemeļu reģionos, kas nozīmē, ka tur iespējami nopietni traucējumi.

Valdība uz mobilajiem tālruņiem izsūtīja brīdinājumus, aicinot cilvēkus Ziemeļholandes provincē, kurā ietilpst Amsterdama, palikt telpās un zvanīt pārslogotajiem glābšanas dienestiem tikai "dzīvībai bīstamās" situācijās.

40,5 metri sekundē ir spēcīgākās vēja brāzmas, kādas vasarā reģistrētas Nīderlandē, kur vētru sezona parasti ilgst no oktobra līdz aprīlim. 

Tā kā aptuveni trešdaļa valsts teritorijas atrodas zem jūras līmeņa, Nīderlande ir īpaši neaizsargāta pret ekstremāliem laikapstākļiem un klimata pārmaiņu ietekmi, un valstī  ir daudz dambju un dažādu ūdens aizsardzības sistēmu.

Naktī no 1953.gada 31.janvāra uz 1.februāri spēcīga Ziemeļjūras vētrā Nīderlandē laupīja dzīvību vairāk nekā 1836 cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits