Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Nigērijā atbrīvoti nolaupītie "BBC Polonia" 12 apkalpes locekļus, tostarp vienu Latvijas un vienu Lietuvas pilsoni

Nigērijas bruņotajiem spēkiem izdevies atbrīvot piektdienas vakarā nolaupītos kravas kuģa "BBC Polonia" 12 apkalpes locekļus, tostarp vienu Latvijas un vienu Lietuvas pilsoni, svētdien paziņoja militārpersonas.

"Apstiprinu, ka viņi patiešām ir atbrīvoti. Viņi ir ceļā uz Bonnī [Nigēras deltas naftas terminālis], kur noenkurots viņu kuģis," aģentūrai AFP paziņoja pulkvežleitnants Timotijs Antiga.

Vācijas amatpersonas noraidīja iepriekš izskanējušos apgalvojumus, ka "BBC Polonia" ir Vācijā reģistrēts kravas kuģis.

Pēdējos gados Nigēras deltā vietējie kaujinieku grupējumi nolaupījuši simtiem vietējo iedzīvotāju un ārvalstnieku. Lielāko daļu gūstekņu parasti atbrīvo pēc pāris dienām vai pāris nedēļām, kad ir saņemta izpirkuma nauda.

Jau vēstīts, ka Atlantijas okeānā Nigērijas piekrastē pirāti piektdienas vakarā nolaupīja Vācijas kravas kuģa "BBC Polonia" 12 apkalpes locekļus, kuru vidū ir viens Latvijas un viens Lietuvas pilsonis.

Pirāti uz kuģa uzkāpuši Nigēras deltas rajonā. Uzbrukuma laikā izcēlusies cīņa, kurā vienam apkalpes loceklim Ukrainas pilsonim iešauts kājā. Nigērijas kara flote ievainoto nogādājusi slimnīcā, bet pārējos apkalpes locekļus - 12 cilvēkus - pirāti aizveduši sev līdz. Nolaupītie ir viens Latvijas, viens Lietuvas, septiņi Krievijas, divi Vācijas un viens Ukrainas pilsonis.

Kuģis bijis ceļā uz Onnes ostu Nigēras deltā.

Svētdien bruņoti laupītāji atbrīvojuši maijā Rietumāfrikas piekrastē nolaupīto Lietuvas kuģniecības kompānijas refrižeratorkuģa "Argo" kapteini un divus Grieķijai piederošā kuģa "North Spirit" krievu apkalpes locekļus.

Saskaņā ar amatpersonu sniegto informāciju Grieķijas čarteru uzņēmums "Balthellas Chartering" samaksājis "North Spirit" apkalpes locekļu izpirkuma maksu.

Kamerūnas piekrastē naktī uz 17.maiju bruņoti laupītāji uzbruka "Limarko" refrižeratorkuģim "Argo" un nolaupīja kuģa kapteini Dmitriju Baškirovu. "Limarko" oficiāli apstiprināja, ka laupītāji kuģim uzbrukuši, kad tas stāvējis Kamerūnas ostas pilsētas Dualas reidā, un aizveduši sev līdz kuģa kapteini, kā arī paņēmuši seifu.

17.maija naktī Kamerūnas piekrastē notika uzbrukums arī Krievijas kravas kuģim "North Spirit", un gūstā tika saņemti trīs jūrnieki, kuri ir Krievijas pilsoņi.

Maija beigās bruņotie laupītāji par Lietuvas un trīs Krievijas jūrnieku atbrīvošanu pieprasīja izpirkuma maksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits